Muğla'da Hıdırellez kutlamalarında vatandaşlara ücretsiz dondurma, pilav, tavuk ve keşkek dağıtıldı.
Menteşe Belediyesi tarafından Kışla Parkı'nda düzenlenen etkinlikte uzun kuyruk oluşturan vatandaşlara ücretsiz simit, ayran, dondurma, pilav, tavuk ve keşkek dağıtıldı. Dondurma ve tavuktan alabilmek için saatler önce sıraya giren vatandaşlar, zaman zaman izdihama neden oldu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hıdırellez'in baharın gelişini müjdelediğini söyledi.
Hıdırellez'in sevginin, mutluluğun ve geleceğe umutla bakmanın bir günü olduğunu belirten Gürün, "Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, dostluğu, kardeşliği ve doğa sevgisini sembolize eden Hıdırellez'in halkımıza sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Hıdırellez bir bayram, bir şölen" dedi.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise baharın müjdecisi Hıdırellez'i vatandaşlarla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Etkinliklerin gün boyu devam edeceğine işaret eden Gürün, "Gün boyu etkinliklerimiz ve ücretsiz ikramlarımız devam edecek. Akşam ise şenlik ateşimizi yakacağız. Aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından vatandaşlarımıza konser verilecek. Tüm halkımızı gün boyu devam edecek şenliğimize davet ediyorum" diye konuştu. - Muğla
Son Dakika › Yerel › Muğla'da Hıdırellez Kutlamaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?