Muğla'nın Yeni Kimliği Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'nın Yeni Kimliği Tanıtıldı

Muğla\'nın Yeni Kimliği Tanıtıldı

Muğla Valiliği, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Muğla'ya Hizmet Vakfı tarafından bundan 1 yıl önce başlatılan Muğla Destinasyon Markalaşma Projesi, Hilton Dalaman Sarıgerme Spa&Resort Oteli'nde gerçekleşen lansman toplantısında tanıtıldı.

03.06.2013 16:38

Muğla Valiliği, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Muğla'ya Hizmet Vakfı tarafından bundan 1 yıl önce başlatılan Muğla Destinasyon Markalaşma Projesi, Hilton Dalaman Sarıgerme Spa&Resort Oteli'nde gerçekleşen lansman toplantısında tanıtıldı.

Lansman toplantısına Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Defterdar Mustafa Kılıçarslan, Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman kaymakamları, FODER ve GETOB temsilcileri, daire müdürleri, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü çalışanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Muğla Valisi Vekili Faruk Necmi Kurt, Muğla'nın sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginlikleri düşünüldüğünde yabancı ziyaretçi sayısının gelişmesi gerektiğini fakat bölgede yapılan araştırma sonucuna göre Muğla'nın ilçeleri ile birlikte bütün olarak tanınmadığını ifade etti.

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Datça ilçelerinin ayrı ayrı hepsinin marka olduğunu söyleyen Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, "Yabancı ziyaretçilerimiz bu marka kentlerin aynı destinasyonda bulunduğunun ve bu destinasyonun da Muğla olduğunun ne yazık ki farkında değiller." diye konuştu.

Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Valilik olarak 2012 yılının başlarında bu eksikliği gidermek üzere kurumsal kimlik oluşturma, markalaşma, destinasyon pazarlaması stratejisi, web portalı oluşturma ve sosyal medya planlaması yapmak üzere çalışma başlatıldığını söyledi.

Bir buçuk yıllık süreçte hazırlanan Muğla Destinasyon Pazarlama ve İletişim Startejisi'nin Muğla'yı ziyaret edecek tüm ziyaretçi, gezgin ve yatırımcıların faydalanacağı geniş kapsamlı internet portalı ile desteklediğini belirten Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, "Sosyal medya ve tüm dünya fuarlarında gösterilecek kısa filmler çekilmiş ve bölgenin sosyal medya stratejisi oluşturulmuştur." dedi.

Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, hem ülke genelinde hem de yabancı ziyaretçilerle yapılan görüşmelerin sonucunda "Muğla Destinasyon Pazarlaması Startejisi"nin ve Muğla Kurumsal Kimliğinin oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

1279 KİŞİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Muğla'nın yeni destinasyonu için Dünya turizm destinasyonları pazarlaması ve Havayolu tanıtımında uzman bir şirket ile Türkiye'nin önde gelen holding ve şirketlerine hizmet veren Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yürütülen markalaşma projesinin en önemli başlıklarını, kurumsal kimlik, web portalı, tanıtım filmi, sosyal medya filmleri, sosyal medya ve basın kampanyaları oluşturuyor.

Araştırma projesi kapsamında Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya şehirlerinde hem halk hem de fikir önderleri ile toplam 1279 görüşme gerçekleştirildi. Proje sonunda Muğla Bölgesi'ne özel kurumsal kimlik ve stratejik planlama çalışmaları yapılarak, Muğla Bölgesi'nin "sürdürülebilir şehirler"

yaklaşımı ile hayata geçireceği projelerin kısa ve uzun dönemli iletişim tonu ve yaklaşımları belirlendi.

Hazırlanan Muğla Destinasyon Pazarlama ve İletişim Stratejisi, Muğla Bölgesi'ni ziyaret edecek tüm gezginlerin ve yatırımcıların faydalanacağı geniş kapsamlı bir internet portalı ile desteklendi. Sosyal Medya ve tüm dünya fuarlarında gösterilecek kısa filmler çekildi ve bölgenin tüm sosyal medya stratejisi oluşturuldu.

Muğla Valiliği, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Muğla'ya Hizmet Vakfı; lansman sonrası ise 1 yıl sürecek ve pek çok yabancı ülkeyi ve acenteyi kapsayacak geniş bir pazarlama projesi sürdürmeyi hedefliyor.

YENİ KİMLİĞE YENİ ADRES

Muğla yeni kurumsal kimliği kapsamında, www.timestopsmugla.com

ve sosyal medya hesapları ile de interaktif dünyada kapılarını açtı. çalışma kapsamında twitter.com/timestopsmugla, facebook.com/timestopsmugla, Pinterest.com/tmestopsmugla ve Youtube.com/timestopsmugla adresleri hizmete girdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'nın Yeni Kimliği Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement