Muhterem Hanım'ın Jesti Hemcinslerini Duygulandırdı - Son Dakika
Yerel

Muhterem Hanım'ın Jesti Hemcinslerini Duygulandırdı

Muhterem Hanım\'ın Jesti Hemcinslerini Duygulandırdı

Aydın Merkez Köprülü Mahallesi'nde yaşayan iki kız kardeş, yıllardır yaşadıkları evi iki katlı müstakil evi kadınlara Kur'an ve dini bilgilerin öğretilmesi karşılığında Aydın Müftülüğü'ne bağışladılar.

21.06.2013 16:14

Aydın Merkez Köprülü Mahallesi'nde yaşayan iki kız kardeş, yıllardır yaşadıkları evi iki katlı müstakil evi kadınlara Kur'an ve dini bilgilerin öğretilmesi karşılığında Aydın Müftülüğü'ne bağışladılar. Yapılan tadilatla Kur'an Kursu'na dönüştürülen binanın açılışı dualarla yapıldı. Yaklaşık yarım asır yaşadığı evin Kur'an Kursu'na dönüştürülmesinden mutlu olduğunu belirten Muhterem Günaydın, "8 yıl önce taşındığımız ve tüm aile büyüklerimin ömrünü geçirdiği bu evde Allah kelamının okunması bizleri mutlu edecek" dedi.

Cuma namazı sonrası Köprülü Mahallesi Üveys Paşa Camii yakınında bulunan Meşkure Hanım Kur'an Kursu'nun açılışı için tören düzenlendi. Törene AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Müftü Yardımcısı Salih Akçan, çevre sakinleri, diyanet görevlileri vatandaşlar ve bayanlar katıldı. Lokma, keşkek ve şerbet ikramının yapıldığı açılışta, duygusal anlar yaşayan Muhterem Günaydın, "Bu evde dedemlerden babamlara miras kalmıştı. Çocukluğumuzun geçtiği bu ev babamlar da vefat edince Kardeşim Altın Çolakoğlu ile bana kaldı. 8 yıl öncesine kadar burada yaşıyorduk. Camimizin imamı ile görüştük. Aile büyüklerimin ömrünün bizim de çocukluğumuzun geçtiği bu evde bundan sonra Kur'an ve din eğitimi verilecek olması bizleri mutlu edecek. İnşallah kızlarımız burada en iyi şekilde yetişip dinine, vatanına ve milletine kısacası tüm insanlığa faydalı kişiler olur" dedi.

Muhterem Günaydın ve kardeşi Altın Çolakoğlu'nun evlerini hanımların daha bilinçli yetişmesi amacıyla Müftülüğe bağışlamalarını çok anlamlı bulduğunu ve bağışçılara yürekten tebrik ettiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Hepimizin ilk öğretmeni annelerimizdir. Bu bakımdan yarınlarımızın teminatı, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi yetişmesi için kızlarımızın eğitilmesi daha önemlidir. Burada da anneler ve anne adayları hem Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hem de dinimizi en iyi şekilde öğrenip çocuklarını da bu doğrultuda yetiştireceklerdir. En zor anlarda bir milleti ayakta tutan en önemli unsur o milletin milli ve dini değerlerine olan bağlılığı ve o değerleri dosdoğru bilmesidir. Bu eğitim kurumları toplumun huzur ve mutluluğunu da büyük katkı sağlayacaktır. Çünkü dinini öğrenen kişi, komşu ve akrabalarına en iyi şekilde muamele edecek, kimseye zararı dokunmayacaktır. Evlerini böylesine anlamlı bir hizmet için bağışlayan Muhterem Günaydın ve Altın Çolakoğlu kardeşlere şahsım ve Aydın halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Meşkure Hanım Kur'an Kursu dualarla açıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhterem Hanım'ın Jesti Hemcinslerini Duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement