Muhteşem Sakuralar Yenişehir'i Süsleyecek - Son Dakika
Yerel

Muhteşem Sakuralar Yenişehir'i Süsleyecek

Muhteşem Sakuralar Yenişehir\'i Süsleyecek

Mersin’in merkez Yenişehir Belediyesi ile Japonya Sakura Vakfı, ilçede ‘Sakura Parkı ‘ oluşturacak.

18.02.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Yenişehir Belediyesi ile Japonya Sakura Vakfı, ilçede 'Sakura Parkı ' oluşturacak. Dünyaca ünlü ve muhteşem görünüşlü 'sakuralar', çok kısa ömürlü de olsa bundan böyle Yenişehir'i de süsleyecek.

Japonya'da süs amaçlı yetiştirilen ve meyve vermeyen kiraz ağaçlarının 'sakura' olarak isimlendirilen çiçekleri Mersin'de de açacak. Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenişehir Belediyesi sınırları içerisinde 'Sakura Parkı' oluşturulacak. Japonya Sakura Vakfı Başkanı Wakisaka Takashi ve Yönetim Kurulu Üyesi Makaiyama Seiji, Mersin'e gelerek, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve Mersin Türk Japon Dostluk Derneği Başkanı Süleyman Cengiz ile birlikte 'Sakura Parkı' oluşturulması konusunda görüşmelerde bulunarak çalışmalara başladılar.

Yenişehir'deki yeşil alanları gezme fırsatı bulduğunu, özellikle belediyenin 'Şifalı Bitkiler Parkı'na hayran kaldığını belirten Sakura Vakfı Başkanı Takashi, Japonya'da bu tür alanların çok fazla rağbet gördüğünü söyledi. 'Sakuralar'ın, süs amacı ile yetiştirilen kiraz ağaçlarının çiçeklerine verilen isim olduğunu dile getiren Wakisaka, "1 hafta-10 gün arasında ömrü olan sakuralar meyve vermez. Japonlar için çok büyük önem taşır. Çünkü bu çiçekler en güzel göründükleri dönemde solmadan yere düşerler. Sakuralar, bütün güzelliklere rağmen hayatın bir anda kaybedilebileceğini hatırlatır. Ağaçların çiçek açması kış için veda, bahar için görkemli bir açılış demektir. Japon halkı bu süreçte çiçekleri izlemek için parklara koşarlar ve festivaller düzenlerler" dedi.

Başkan Genç ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yenişehir Belediyesi'nin yeşile çok önem verdiğini ifade ederek, Yenişehir'de yapılan parklarda, yeşil alanlarda hep farklı bitkilere ve ağaçlara yer verdiklerinin altını çizdi. Genç, "Belediye olarak yeşil alanları artırmak, uluslararası standartlara ulaşmak için çalışıyoruz. Yenişehirlilere yakışır şekilde projelendireceğimiz bu alan da en kısa sürede hizmete girecek" ifadelerini kullandı.

Japon heyet ziyarette, daha önce Mersin'e getirdikleri fidanların son durumunu inceleyerek, yeni tohumların nasıl ekileceği ve nasıl yetiştirileceği konusunda ilgililere bilgi verdiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhteşem Sakuralar Yenişehir'i Süsleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement