Muhusabecilere E-Beyanname Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Muhusabecilere E-Beyanname Müjdesi

Muhusabecilere E-Beyanname Müjdesi

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Mesut Topçu, elektronik ortamda beyannamelerin meslek mensuplarının en büyük meselesi olduğunu belirterek, "O tebliğde sözleşme sonunda ne olacağına dair açıklama yapılmamıştı."

13.01.2012 17:29

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Mesut Topçu, elektronik ortamda beyannamelerin meslek mensuplarının en büyük meselesi olduğunu belirterek, "O tebliğde sözleşme sonunda ne olacağına dair açıklama yapılmamıştı. Üyelerimiz bu konuda tereddütlüydü. Yeniden bir sözleşme yapılmayacağı ile ilgili Maliye Bakanlığı'ndan sözlü bilgi aldık" dedi.

Vergi Usul Kanun Genel Tebliği ile beyanname ve aracı sorumluluk sözleşmesi konusunda mali müşavir ve muhasebecilerin merak ettiği konular masaya yatırıldı. Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) tarafından düzenlenen panelde, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Vergi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akkaya,

Hacattepe Üniversitesi İİBF Öğretim üyesi Dr. Oytun Canyaş, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Araştırma Görevlisi Ceren Ünal ve TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Nihat Bayar tarafından muhasebeci ve mali müşavirler bilgilendirildi.

Program öncesinde açıklamalarda bulunan BSMMMO Başkanı Mesut Topçu, meslek mensuplarının en büyük meselesinin elektronik ortamdaki beyannameler olduğunu belirterek, "Elektronik beyanname gönderme konusunda aracılık ve sorumluluk sözleşmesi var. Bu sözleşme geçen yıl şubat ayında çıkan tebliğ ile düzenlendi. Meslek mensupların hizmet verdiği müşterileri ile bu beyannameleri yapıp gönderme yükümlülüğü getirildi. Ancak o tebliğde sözleşme sonunda ne olacağına dair açıklama yapılmamıştı. Üyelerimizin bu konuda tereddüdü vardı. Yeniden mi sözleşme yapacağız ya da eski sözleşme aynen yürürlüğe devam mı edecek diye kafalarda bazı sorular vardı. Aynı şekilde devam edeceği ile ilgili Maliye Bakanlığı'ndan sözlü bilgi aldık" dedi.

"SÖZLEŞME İLE İLGİLİ PROBLEM YOK"

19 Şubat 2011 tarihinde 405 sıra No'lu Vergi Usul Kanun Genel Tebliği ile beyanname ve aracı sorumluluk sözleşmesinin düzenlenerek, internet ortamında beyanname verilebileceği ile ilgili tebliğ yayınlandığını belirten Topçu, "Bu konuda en dikkat çekici konu, meslek mensupları müşterilerine beyannameler üzerine sözleşmeleri yapması isteniyordu. Bu konuda tereddütleri yaşanıyordu. Bu sözleşmelerin genellikle yıllık olduğu için sözleşmeler 31 Aralık 2011 tarihinde tamamladı. Geçen yıl meslek mensuplarının bu konuda sözleşmelerle ilgili bilgisayar ortamına girmeleri konusunda şikayetler aldı. TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, yine aynı sıkıntıyı Maliye Bakanlığı'nın Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na anlattı. Bu sözleşmeleri yeniden girmek zorunda kalmayalım. Sözleşme ile ilgili problem yok" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhusabecilere E-Beyanname Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement