Mültecinin Valilik Binasını Kundaklamak İstediği İddiası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mültecinin Valilik Binasını Kundaklamak İstediği İddiası

20.02.2012 13:40

Eskişehir Valiliğine gece yarısı giren Somalili bir mültecinin binayı kundaklama girişiminde bulunduğu, olayı fark eden görevlilerin buna engel olup şüpheliyi yakaladığı bildirildi.

Eskişehir Valiliğine gece yarısı giren Somalili bir mültecinin binayı kundaklama girişiminde bulunduğu, olayı fark eden görevlilerin buna engel olup şüpheliyi yakaladığı bildirildi.

Valilik internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Arifiye Mahallesi'ndeki valilik binasının zemin katında önceki gün 00.30 sularında şofben baca çıkışı deliğinden tutuşturulmuş bir montun içeri atılmasıyla oluşan dumanı fark eden polisler, itfaiyeye haber verdi.

İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangının ardından olay yerinde inceleme başlatıldı. Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve İl Emniyet Müdürü Naci Kuru'nun da bölgeye gelip inceleme yaptığı olayla ilgili gerçekleştirilen araştırmada, lavabo içindeki birkaç parça giysinin yanmaya başlamasından kaynaklanan duman dışında herhangi bir hasar olmadığı saptandı. Güvenlik kamerası kayıtlarından da şüphelinin eşkalı belirlendi.

Saat 03.00 sularında bu sefer valilik binasının üst katındaki bir odadan duman çıktığı görüldü. Polislerin yangın söndürme tüpleriyle ilk müdahalesinin ardından yeniden olay yerine gelen itfaiye ekibinin çalışması sonucu yangın, büyümeden söndürüldü.

Vali Kadir Koçdemir'in de katıldığı tespitlerde bir bilgisayar monitörü, 2 çalışma koltuğu ve bir tomar kağıtta zarar meydana geldiği anlaşıldı. Bu arada, Somali uyruklu mülteci olan şüpheli K.A.H. (19), valilik binasındaki saklandığı odada yakalandı.

Açıklamada, polisin etkin çalışması ve güvenlik kameralarıyla büyük bir hasarın meydana gelmesinin engellendiği belirtildi.

Öte yandan gözaltına alınan ve sokaklarda kaldığını bildiren şüpheli mülteci K.A.H'nin, sorgusunda, mültecilerin sınır dışı edilerek gitmek istedikleri ülkelere gönderilmelerini sağlamak için böyle bir eylemde bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen K.A.H, tutuklandı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mültecinin Valilik Binasını Kundaklamak İstediği İddiası - Son Dakika


Advertisement