Mursi'nin İdam Cezasına Çarptırılması - Son Dakika
Yerel

Mursi'nin İdam Cezasına Çarptırılması

Kilis Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mehmet Akil Teksabuncu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen cezaların hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerin idamı demek olduğunu belirtti.

17.06.2015 16:28

Kilis Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mehmet Akil Teksabuncu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen cezaların hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerin idamı demek olduğunu belirtti.

Teksabuncu, Mısır Mahkemesi'nin "hapishaneler baskını" davasında, Muhammed Mursi'ye idam cezası vermesini protesto ettiklerini vurgulayarak, Mursi'ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, "hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları" şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade etti.

İdam kararlarının Mısır'daki vahşetin tescili olduğunu dile getiren Teksabuncu, şunları kaydetti:

"Zulme sessiz kalmayıp, meydanları terk etmeyerek dünyada eşine az rastlanan bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Haklı olanları cezalar susturamaz. Gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz. Siyasi kararla hür düşünce esir alınamaz. Baskı, dayatma ve idam sehpaları direnişi durduramaz. Zalimlere karşı iyiler kazanacak."

Mısır'a, Ortadoğu'ya özgürlüğün direnişle geleceğini savunan Teksabuncu, milli iradenin er ya da geç bir gün muhakkak tecelli edeceğini kaydetti.

Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetlediklerini vurgulayan Teksabuncu, bu zulüm karşısında takınılacak her tavrın insanlık için bir sınav olduğunu sözlerine ekledi.

Şanlıurfa

Rabia Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Adil Saraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, Mısır'da adil bir yargı sürecinin olmadığını söyledi.

Mursi'nin, Mısır halkının iradesiyle seçildiğini vurgulayan Saraç, insanların özgür iradesine müdahalenin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Karar nedeniyle Ramazan ayını buruk karşıladıklarını belirten Saraç, şöyle devam etti.

"Halkın kendi oylarıyla seçtiği cumhurbaşkanının darbeciler tarafından indirilmesi, eften püften sebeplerle muhakeme edilmesi ve sonuçta idam kararı verilmesini kınıyoruz. Mısır yönetimine destek veren Müslüman ülkelerini, sürece ortak olanları, Uluslararası Af Örgütü'nü, Birleşmiş Milletler'i kınıyoruz. Türkiye'de idamın kalkması için kendini yırtan kurumları kınıyoruz. Bazı insanlara özgürlük kazandırmak bazı insanların hayatlarını bağışlamak adına elinden gelen herşeyi yapan insanlar bugün insanlık dramı karşısında susmakta ve dolayısıyla bir zulme ortak olmaktadırlar. Bu kararı kınıyor uluslararası insani yardım kuruluşlarını tepkiye davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi'nin İdam Cezasına Çarptırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement