Müsiad Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık'tan Bayram Mesajı - Son Dakika
Yerel

Müsiad Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık'tan Bayram Mesajı

Müsiad Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık\'tan Bayram Mesajı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep (MÜSİAD) Başkanı Kurt Ali Kılçık, Müslüman ülkelerde yaşanan sancılı süreç nedeniyle İslam coğrafyasının Kurban Bayramı’na buruk gireceğini belirterek, Türk halkının paylaşma hassasiyetinin bu bayram sıkıntılı ülkelere odaklanacağını söylediBayram mesajında dünyada ekonomik ve siyasi kutuplaşmaların etkisiyle meydana gelen darbelere dikkati çeken Kılçık, "Fakirlik, açlık, insanca yaşama hakkından ve imkanından mahrumiyetin yanı sıra doğrudan işkence ve cinayetlerin hedefi olma durumu söz konusu. Bu eza ve cefayı sadece İslam coğrafyasında değil, dünyanın birçok yerinde görüyoruz.

02.10.2014 10:18

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep (MÜSİAD) Başkanı Kurt Ali Kılçık, Müslüman ülkelerde yaşanan sancılı süreç nedeniyle İslam coğrafyasının Kurban Bayramı'na buruk gireceğini belirterek, Türk halkının paylaşma hassasiyetinin bu bayram sıkıntılı ülkelere odaklanacağını söyledi

Bayram mesajında dünyada ekonomik ve siyasi kutuplaşmaların etkisiyle meydana gelen darbelere dikkati çeken Kılçık, "Fakirlik, açlık, insanca yaşama hakkından ve imkanından mahrumiyetin yanı sıra doğrudan işkence ve cinayetlerin hedefi olma durumu söz konusu. Bu eza ve cefayı sadece İslam coğrafyasında değil, dünyanın birçok yerinde görüyoruz. Aslında sadece Müslümanların değil, her inançtan insanın zalimlerin zulmü altında inlediğini görmezden gelemeyiz" dedi.

Kılçık, halk iradesinin egemen olduğu yönetimlerin iktidar olmasının tek temennileri olduğunu ifade ederek, " Türkiye'nin geçmişinde bu kardeş halkların ve ülkelerin yeri nasıl önemli ve özel olduysa bundan sonra da bu kardeşlik bağı devam edecektir. Halklarımız arasında ya da ülkelerimiz arasında bugün yaşanan problemler telafi edilemeyecek hasarlar bırakamayacaktır" diye konuştu.

MÜSİAD olarak bu Kurban Bayramı'nda da zor durumdaki Müslüman ülkelere yardımcı olmak adına üyeler bazında çeşitli destekleri sağlayacaklarını kaydeden Kurt Ali Kılçık, mesajını şöyle tamamladı:

"İnancımız gereği, yeryüzünün huzur ve barış içinde olmasını istiyoruz. Buna mecburuz zaten. Kimin zulme maruz kaldığından daha çok bununla ilgileniyoruz aslında. Bizler de iş dünyası olarak iyilik için çalışmak, üretmek, kazanmak ve paylaşmakla yükümlüyüz. İyilikten ve adaletten yana olmakla yükümlüyüz. Acı ve gözyaşı yerine sevinç ve huzur dolu bayramlara kavuşturması dileğiyle Cenab-ı Hakk'a dua ediyor, İslam aleminin ve ülkemizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık'tan Bayram Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement