Niğde Belediye Başkanlığının katkılarıyla 12.si düzenlenen Niğde Üniversitesi Bahar şenliğinin açılışı Niğde Üniversitesi merkez yerleşkesinde gerçekleştirildi.
Niğde Üniversitesi Rektörlüğünün Niğde Belediye Başkanlığı sponsorluğunda düzenlediği 12. Bahar şenliğinin ilk gününde Kıraç sahne aldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Görür, Belediye Başkanı Akdoğan'a teşekkür etti.
Niğde Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan her zaman yanımızda oldu
Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür; "Bildiğiniz gibi her yıl bahar şenliği düzenli olarak yapılırken geçen yıl imkansızlık nedeni ile yapamamıştık, bu yıl tekrar yapıyoruz. Tekrar yapılmasındaki en önemli faktör Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 5 yıldır yürütmekte olduğumuz görev esnasında her zaman Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'ın çok önemli desteklerini yanımızda gördük. Bu konuda da üniversite kent birliğinin güzel örneklerinden biri gerçekleştirilirken Sayın Başkanımız çok ciddi destekler vererek, öğrencileri de kırmayarak bu şenliğin yapılmasına vesile oldu. Aksi halde Niğde Üniversitesi olarak bu şenliği bu sene yapmayacaktık. Üniversite, kent işbirliği diye 5 yıldır sürekli konuşuyoruz. Bir çok konuda da ciddi mesafeler kat edildi. Ancak yaptığımız bir çok etkinlikte bir çok bilimsel, sosyal faaliyette her zaman için Niğde Belediyesi, üniversitemize ciddi destekler sağladı ve o destekler sayesinde faaliyetlerin çoğunu rahatlıkla yapar hale geldik. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi başlayacak olan bahar şenliği. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a Niğde Belediyesi'nin çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Niğdeli iş adamları ve hayırseverler üniversitemize destek olmalı
Rektör Görür; "Bahar şenliği Türk İslam Kültürünün bir parçası olan ve Anadolu Türkü tarafından her yıl Mayıs ayında kutlanan Hıdırellezin bir başka versiyonu. Anadolu'da özellikle 6 Mayıs'ta Hıdırellez her zaman kutlanır ve kutlanmaya da devam ediyor. Binlece yıllık bir kültür. Bizim de bahar şenliklerimiz genellikle Mayıs ayında gerçekleştirilir. Tarihinin ne olduğundan daha çok aynı dönemlere denk gelmesi Hıdırellezin üniversite versiyonunun, bahar şenliği olduğu son derece açıktır. Hem o kültürün modern halini burada yaşamak, hem de üniversite ile kenti üniversitede buluşturmak önemli bir fonksiyon. Niğde Anadolu'nun küçük bir kenti. Sosyal faaliyetleri çok fazla olmayan özellikle de bahar şenliği olduğunda üniversitenin önünde günlerce trafiğin tıkandığı, bahar şenliği olup olmayacağını halkın özellikle gençlerin sorguladığı bir etkinlik. Bu açıdan bahar şenliği üniversite ile kenti buluşturmada önemli bir fonksiyon üstleniyor. Bundan sonraki süreçte sponsorlar vasıtasıyla bu tür etkinlikler gerçekleştirilir ve kamu kurumlarını bu tür külfetlerden kurtarırız. Bu kültürün Niğde'de oluşması son derece önemli. Çünkü büyük kentlerde büyük üniversitelerde bu tür faaliyetler tamamen öğrenci konseyi tarafından sponsorlar vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Ama Niğde'de küçük kent olması nedeni ile bu imkanı yakalayabilmiş değiliz. Bu güne kadar hep üniversite üstlendi, ama bu gün Niğde Belediyesi sayesinde bahar şenliğini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte sponsorları üniversiteye destek olmaya çağırıyoruz. Niğdeli iş adamlarını, Niğdeli hayırseverleri üniversiteye desteğe davet ediyorum. Elbette ki kimsenin varlığının ortağı değiliz ama Niğde'deki hayır kültürünün oluşması ve bu kültür vasıtasıyla Niğde Üniversitesine sağlanacak destek Niğde'nin aydınlık geleceği için son derece önemlidir" şeklinde konuştu.
Yollar yapılır eskir, kaldırımlar yapılır eskir... Ama insana yapılan yatırım en önemli yatırımdır
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bundan önce 11 kez düzenlenmiş ve Niğde Üniversitemizin geleneksel hale getirmiş olduğu bahar şenliklerinin 12.sini düzenlemek bize nasip oldu. Niğde Belediyesi olarak biz de bahar şenliklerine sponsor olarak özellikle öğrencilerimize bir destek verme açısından, onların eğitimine katkı sağlamak açısından ve Niğde üniversitemizin tanıtılması bakımından bahar şenliğine sponsor olduk. Üniversitemizin değerli öğrencilerinin bizden bulunmuş olduğu bu talebe Niğde Belediyesi olarak olumlu cevap vererek böyle bir programı düzenliyoruz. Tabi her zaman her yerde herkes şunu söyleyebilir, 'Üniversite bizim göz bebeğimiz, her şeyimiz' ancak icraata gelindiği zaman ortada çok şey görülmedi bu güne kadar. Adnan Görür hocamızın Rektörlük görevini üstlenmesiyle beraber 2009 yılında şehrimizde Niğde'mizle, üniversitemizin bir entegre olması kaynaşması dönemi başladı. Niğdeliler üniversitenin ne demek olduğunu, ve üniversite kampüsünü öğrendiler gördüler. Yine üniversitemizdeki öğretim elemanları, akademisyenler de Niğde'yi görmeye başladılar. Bizde bunları gördüğümüz zaman geçtiğimiz 5 yıllık Belediye Başkanlığımız döneminde, üniversitemizin, Rektörlüğümüzün Belediyemizden bulunmuş oldukları talepleri mümkün olduğu kadar olumlu yanıt vererek cevap vererek yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Yollar yapılır eskir. Kaldırımlar yapılır eskir ama insana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Bu bakımdan bizim üniversitemiz gerçek manada göz bebeğimiz. Niğde Üniversitesi özellikle son yıllarda yapmış olduğu atılımlarla öğrenci sayısını 20 binin üzerine çıkartmış ve yine akademisyen ve öğretim görevlisi olarak görev yapan değerli hocalarımızın sayısı da bini geçmiştir. Tüm bunları üst üste koyduğumuz zaman nüfus olarak baktığımız zaman Niğde Üniversitemiz bu gün Ulukışla ilçemizden de büyük, Çiftlik ilçemizden de büyük, Altunhisar ve Çamardı ilçemizden de büyük. Dört ilçemizden de nüfus olarak ele aldığımız zaman büyük bir üniversite haline gelmiş. Elbette ki kamu kuruluşları olarak Niğde Belediyesi olarak bizim üniversitemiz göz bebeğimiz. Tüm Niğdeliler olarak, Üniversitemizin gelişmesi, büyümesi ve eğitim kalitesinin artırılması adına ne yapmamız gerekiyorsa bunu yapmalıyız. Bu bakımdan bu güne kadar Niğde Belediyesi olarak üniversitemizin yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz. Böyle mütevazi bir açılışta bizleri bir araya getirdikleri için başta Rektörümüz Sayın Adnan Görür ve ekibine başarılar diliyorum. Öğretim elemanlarımıza ve akademisyenlerimize öğrencilerimize vermiş olduğu eğitimden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Üniversitemiz en kıymetli, en önemli varlıklarımızdan biridir
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; "Bahar dünyanın tüm edebiyatında, tüm zamanlarda yeni bir doğuşun başlangıcıdır. Bahar ayları tabiatın yeniden doğuşunu simgelediği gibi, insan ruhunun insan bedeninde de bir coşkuyu yeni bir canlanmayı beraberinde getirir. Bu canlanmayla birlikte insanın tabiatla buluşma talebi artar. İnsanın insanla tanışma bu bahar aylarını sevince, neşeye dönüştürme iç güdüsü artar. Tarihimizde de Nevruz ve ya Hıdırellez olarak kutladığımız baharın gelişinde hep birlikte bir neşeyle güzel günlere girmek ve yeni başlayan yılı güzel bitirme amacı vardır. İlimizde kurulu bulunmasından mutlu olduğumuz. En kıymetli varlıklarımızdan birisi olan, değerlerimizden birisi olan üniversitemizin geleneklerimize ve insan fıtriyatına uygun olarak bahara girişte bir şenlik düzenlemeleri ve bu şenliği gençlerin gönüllerine yaymaları ve Belediyemizin de bahar şenliğine destek vermesi taktire şayandır. Gençlerimizin dört gün boyunca Türkiye'nin önemli sanatçılarıyla beraber neşelenecek olması ve bu neşenin dalga dalga ilimize yayılması da temenni edilmektedir. Kıymetli Rektörümüze ve Üniversite yönetimimize, desteklerinden dolayı da Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Bahar Şenlikleri açılış programının ardından Niğde Üniversitesi öğrencileri de Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a katkılarından dolayı teşekkür ederek fotoğraf çektirdiler. - NİĞDE
Son Dakika › Yerel › Niğde Belediyesi Katkılarıyla Düzenlenen Bahar Şenliği Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?