Niksar'da Alparslan Türkeş'i Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Alparslan Türkeş'i Anma Programı

Niksar\'da Alparslan Türkeş\'i Anma Programı

Türk dünyasının bilge lideri merhum Alparslan Türkeş, vefatının 15.yıl dönümünde Niksar'da düzenlenen programla anıldı.

07.04.2012 16:32

Türk dünyasının bilge lideri merhum Alparslan Türkeş, vefatının 15. yıl dönümünde Niksar'da düzenlenen programla anıldı.

Niksar Ülkü Ocağı tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Türkeş'in doğal bir lider olduğunu ifade ederek, "Alparslan gazi bir liderdir, Osman Gazi bir liderdir, Fatih Sultan Mehmet bir liderdir, Mustafa Kemal bir liderdir. Lider kavminin kurtuluşuna olmak üzere kelleyi ortaya koyan insandır. İşte bu noktada merhum Alparslan Türkeş bir liderdi hem de doğal bir liderdi" diye konuştu.

Erdem, bugün 28 Şubat'tan dolayı kahraman ilan edilenleri, 1944 cenderesini tanımaya idrakleri yetmeyeceğini belirterek, "Merhum Alparslan Türkeş olmasaydı, Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümansız itirafını yapamayacaktınız. Eğer bugün iki değerin sahip olduğunuz onuruyla ebediyete gidecek ve Allah'ın rızasını kazanma noktasında samimiyetinizi itiraf edecekseniz, Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti sizin iki değeriniz olmayacaktı. Bunları bugün itiraf edebilenler yok. Bırakın Türklüğün gururunu şuurunu, bugün Türk parasına konulan sembol kadar değerimiz yok. Merhum Alparslan Türkeş bizim davamız hak yoludur Allah yoludur diyordu. Açın kitapları okuyun, okuyun ki, kim lider kim liderliğin nimetlerinden yararlananlardır görün. Şunu itiraf etmek durumundayız ki; eğer ölmeden önce ölmeyi beceremiyor isek, öldükten sonra da yaşamayı beceremeyeceğiz demektir" diye konuştu.

Niksar Ülkü Ocağı tarafından düzenlenen panele MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem'in yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, MHP İlçe Başkanı Davut Berdibek, Tokat Ülkü Ocağı Başkanı Onur Çalışkan, Niksar Ülkü Ocağı Başkanı Abdullah Evirgen ile partililer katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Alparslan Türkeş'i Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement