Ödemiş'te Kurtuluş Coşkusu Volkan Konak'la Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Kurtuluş Coşkusu Volkan Konak'la Yaşanacak

Ödemiş\'te Kurtuluş Coşkusu Volkan Konak\'la Yaşanacak

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü nedeniyle Ödemiş Belediyesi'nce düzenlenecek etkinliklerin programı belli oldu.

27.08.2013 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü nedeniyle Ödemiş Belediyesi'nce düzenlenecek etkinliklerin programı belli oldu. Bu yılki etkinlikler kapsamında 6 Eylül Cuma akşamı Karadeniz'in güçlü sesi Volkan Konak bir konser verecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi de Çakırcalı Efe Balesi'ni Ödemişlilerle buluşturacak.

Kurtuluş heyecanının 91. kez yaşanacağı etkinlikler kurtuluş günü olan 3 Eylül Salı günü 11.00'da Hükümet Meydanı'nda düzenlenecek törenle başlayacak. Aynı gün fuar alanı önünde 19.30'da halkoyunları gösterisi, 19.45'te de bando dinletisi gerçekleştirilecek. 20.00'da da 10 gün boyunca açık kalacak 29. Ödemiş Milli Fuarı'nın açılış kurdelesi kesilecek. 20.30'da düzenlenecek havai fişek gösterileri ile ilk günkü etkinlikler son bulacak.

TEMA BAŞKANI KARACA VE GREENPEACE AKDENİZ DİREKTÖRÜ LIEBERT

4 Eylül Çarşamba günü Ödemiş'te İlkkurşun'u sıkan yiğit ordusunu komutanı Ali Orhan İlkkurşun'ın anısına çevre konulu konferans düzenlenecek. Konferansta TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca, Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Laetitia Liebert, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber ile yüksek lisan öğrencisi Tülay Gül konuşmacı olarak görev alacak. ÖYKAM'daki konferans 18.00'da başlayacak.

5 Eylül Perşembe günü de 18.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak, 20.00'da da Salı Pazarı'nda 32. Sokak Basketbolu Turnuvası'nın startı verilecek. 21.00'da da 125. Yıl Kültürpark'ta her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçılarından oluşan Ephesus Brass grubu bir konser verecek.

KUZEYİN OĞLU 6 EYLÜL'DE ÖDEMİŞ'TE

6 Eylül Cuma akşamı kurtuluş coşkusu Volkan Konak konseriyle doruğa çıkacak. Kuzeyin Oğlu olarak çok sevilen sanatçı 6 Eylül Cuma akşamı 21.00'da Ödemiş Saraçoğlu Stadyumu'nda Ödemişlilere bir konser verecek. 7 Eylül Cumartesi akşamı da Ödemişliler Türk Halk Müziği'ne doyacak. 21.00'da 125. Yıl Kültürpark'ta TRT sanatçısı Sabahattin Gülümser'in de konuk sanatçı olarak katılımıyla Ödemiş Belediyesi Türk Halk Müziği korosu bir konser verecek.

8 Eylül Pazar akşamı ise çocukların olacak. 20.00'da Engelsiz Kahve önündeki Aykut Oray Sanat Sokağı'nda 10. Çocuk Kitapları Fuarı'nın açılışı yapılacak. Ödemişli yazarlar İlhami Güncan ve Firdevs Tuncay tarafından imza günü düzenlenirken, çocuklara Deneme Bilim Merkezi tarafından TÜBİTAK yayınları hediye edilecek. 9 Eylül Pazartesi günü ressam Nurdan Ersöz'ün yağlı boya resim sergisi ÖYKAM'da açılacak. Açılış 18.00'da yapılacak.

ÇAKIRCALI EFE BALESİ

10 Eylül Salı akşamı ise Ödemiş bambaşka bir gösteriye daha ev sahipliği yapacak. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nce Yaşar Kemal'in eserinden yola çıkılarak hazırlanan Çakırcalı Efe Balesi sahnelenecek. İki perdelik dans tiyatrosuna 10 Eylül Salı akşamı 21.00'dan itibaren Belediye Kültür Merkezi büyük salonda ev sahipliği yapacak. Etkinlik programının son akşamı olan 11 Eylül Çarşamba akşamı da Ödemiş Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu saat 21.00'da düzenlenecek konserle Ödemişlilere müzik ziyafeti çekip nostalji yaşatacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Kurtuluş Coşkusu Volkan Konak'la Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement