Okul Servis Sürücülerine Trafik Semineri - Son Dakika
Yerel

Okul Servis Sürücülerine Trafik Semineri

Okul Servis Sürücülerine Trafik Semineri

Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğrenci taşıyan servis sürücülerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

25.12.2012 18:01

Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğrenci taşıyan servis sürücülerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Manavgat Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kazım Kocaacar, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş İlter Karabıyık, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Murat Yüce, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, 236 Nolu Kooperatif Başkanı Mustafa Aydın ve sürücüler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kazım Kocaacar, servis sürücülerine yönelik olarak her yıl eğitim seminerleri düzenlediklerini belirterek; "Bu seminerlerde öğrenci servis sürücülerini genel bir eğitimden geçiriyoruz. Semenire bu yıl 130 kişi katılıyor. Seminerlerin olumlu yansımalarını alıyoruz" dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş İlter Karabıyık ise servis araçlarından istediklerinin yönetmeliklerde yazılı olan standartlar olduğunu belirterek, "Onun haricinde ekstra bir şey isteğimiz yok. Bizim amacımız bir trafik kültürünü oluşturmak. Bunun da temeli çocuklardan başlıyor. Eğer çocuklara servis içerisindeyken emniyet kemerini bağlama alışkanlığını kazandırabilirsek, trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırabilirsek ileriki yaşlarda zaten bu çocuklarda bir trafik kültürü oluşur. O yüzden okul servis araçlarına, okul seminerlerine biz ayrı bir önem veriyoruz" diye konuştu. Bugüne kadar yaptıkları denetimlerde eksikleri olan sürücüleri uyardıklarını belirten Karabıyık; "Bundan sonraki denetimlerde bu eksiklerin tamamlanıp tamamlanmadığına bakacağız. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okula gidip gelmeleri hem sizin açınızdan, hem de öğrenciler ve aileleri açısından çok önemli. O yüzden denetimleri biraz daha sıklaştırarak devam edeceğiz" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Murat Yüce de güvenli sürüşün önemine değinerek, "Güvenli sürüş, tehlike oluşturacak durumlara girmeden ve tehlikesiz bir sürüş gerçekleştirmek gayesi ile trafik güvenliği uzmanları tarafından araç üzerinde ve trafikte yapılan testlerle en ince ayrıntısına kadar hesaplanıp, her eğitim düzeyindeki sürücünün anlayacağı basitliğe indirgenerek geliştirilmiş, güvenli araç kullanma üzerine kurgulanmış tekniklerin genel adıdır" dedi. Güvenli bir sürüş için yapılması gerekenler olduğunu ifade eden Yüce, "Uykusuz ve yorgun olarak direksiyona geçmemeli. Uyuşturucu, keyif verici veya alkollü olarak direksiyona geçmemeli.Kalp, tansiyon, şeker gibi rahatsızlığı olan sürücüler ilaçlarını yanlarında bulundurmalı ve ilaçlarını zamanında kullanılmalı. Yola çıkmadan önce 10 saniye zaman ayırarak aracın gösterge paneli kontrol edilmeli. Direksiyon mutlaka iki elle tutulmalı. Koltukları mutlaka sürücüye göre ayarlanmalı" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul Servis Sürücülerine Trafik Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement