Okul Sütü Projesinde Küre'de Hazımsızlık Problemi - Son Dakika
Yerel

Okul Sütü Projesinde Küre'de Hazımsızlık Problemi

Okul Sütü Projesinde Küre\'de Hazımsızlık Problemi

Türkiye genelinde başlayan ilköğretim öğrencilerine ücretsiz süt dağıtımı Kastamonu'da da istenmeyen sonuçlarla başladı.

04.05.2012 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde başlayan ilköğretim öğrencilerine ücretsiz süt dağıtımı Kastamonu'da da istenmeyen sonuçlarla başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Okul Sütü Projesi" kapsamında başlatılan süt dağıtımı 2'nci gününde devam ederken, sütten hastanelik olan öğrenciler kervanına Kastamonu'nun Küre ilçesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri de katıldı. Küre'de 7 öğrenci süt içip rahatsızlandıktan sonra rahatsızlanınca hastaneye götürüldü. Küre'de "Okul Sütü Programı" kapsamında ilköğretim okullarında dağıtımına başlanan sütlerden içen 7 öğrenci, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Şikayetler üzerine öğrenciler araçlarla Küre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Rahatsızlanan çocuklara burada kan alarak kan tahlili yapılarak, gerekli tedaviler yapıldı. Rahatsızlanıp hastanelere götürülen 7 öğrenciden hastaneden muayene ve kan tahlili yapılarak örgencilere evlerine istirahat etmeleri için gönderildi. Küre'de öğrenci velilileri çocuklarının zehirlendiği iddiası üzerine veliler, çocuklarının durumu hakkında bilgi almak için hastaneye koştu. Veliler, süt uygulamasında oluşan sorun için rahatsız olduklarını belirtti. Sütten etkilenen çocukları muayene eden Küre Devlet Hastanesi Doktoru Mehmet Ziya Tavuskelli ise, öğrencilerin zehirlenmediğini belirterek, öğrencilerin psikolojik olarak hazımsızlık sorunu yaşadığını kaydetti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul Sütü Projesinde Küre'de Hazımsızlık Problemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement