Oltu'nun Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Oltu'nun Kurtuluş Coşkusu

Oltu\'nun Kurtuluş Coşkusu

Erzurum'un Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 94.yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

25.03.2012 14:40

Erzurum'un Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Sabah Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve Hükümet Konağında tebriklerin kabul edilmesinin ardından protokol tören alanına geçti. Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Zafer Alpagurt Kuru, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, halkın, öğrencilerin ve askerin bayramını kutladı. Törende, öğrenciler tarafından temsili kurtuluş gösterisi sergilendi. Daha sonra şiirler okunarak, folklor ekibi gösteri sundu. Kutlamalarda şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, "Milli şairimiz M. Akif Ersoy'un dediği gibi Allah bir daha bu tür savaşları göstermesin. Bir daha İstiklal Marşı yazılmasın. Osmanlı-Rus arasındaki 93 Harbi'nden sonra Oltu ve Ardahan bölgesi Rusların elinde kalmıştır. 1917 yılında yaşanan Bolşevik İhtilali sonrası Ruslar yerlerini Ermenilere bıraktı. Ardından da tekrar bağımsızlığını kazanan Oltu, 1918 yılında Türkiye toprakları içine katılıyor. Teslim edilen Ermeniler de sınır dışı edilerek Oltumuz Ermenilerden temizlenmiş oldu." dedi.

Kutlamalara, Erzurum Valisi Yardımcısı Alper Tanrısever, Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Zafer Alpagurt Kuru, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Şenkaya Kaymakamı Mutlu Akyol, AÜ Rektörü Hikmet Koçak, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ocak, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program, resmi geçit ile sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'nun Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement