OMEK Halk Üniversitesi Haline Geldi - Son Dakika
Yerel

OMEK Halk Üniversitesi Haline Geldi

OMEK Halk Üniversitesi Haline Geldi

Eskişehir'de, OMEK'te eğitim alan kursiyerler, 10. OMEK Geleneksel El Sanatları Sergisinde el emeklerini görücüye çıkardı.

20.05.2013 16:36  Güncelleme: 16:40

Eskişehir'de, Odunpazarı Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kursları'nda (OMEK) eğitim alan kursiyerler, '10. OMEK Geleneksel El Sanatları Sergisi'nde el emeklerini görücüye çıkardı.

Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesi Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Sıtkı Karaca, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fecir Üçkaya, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, OMEK'in 10 yıl önce 350 öğrenci ile başladığı yoluna bugün 5 bin 100 kursiyeriyle devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin en büyük meslek ve sanat edindirme kurslarından biri olduğunu söyledi.

OMEK'in 21 ayrı kurs merkezinde, 70 ayrı branşta, 65 usta öğreticiyle yılın 365 günü çalıştığını ve kursun halk üniversitesi haline geldiğini anlatan Sakallı, "Bugün OMEK kursiyerleri, sadece bir hobi olarak değil, kendileri, aileleri ve ülkemiz ekonomisi için üreten kadın erkek her yaştan sanat ve meslek sahibi bir insan olarak sosyal hayatta yerlerini alıyor. Bu büyük sosyal projede bizimle işbirliği yapan Halk Eğitim Merkezi'mize de kutluyorum. Her geçen gün biraz daha büyüyeni, çoğalan, yaygınlaşan ve zenginleşen OMEK'in bu 10. yıl sonu sergisinde emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Sakallı, kursiyerlere başarı belgelerini takdim etti. Daha sonra da Sakallı ve beraberindekiler, serginin açılış kurdelesini kesti. Sergiyi gezen Sakallı, kursiyerlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi de aldı.

Öte yandan, serginin 25 Mayıs'a kadar açık kalacağı bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel OMEK Halk Üniversitesi Haline Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement