Organik "Peygamber Üzümü" Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Organik "Peygamber Üzümü" Hasadı Başladı

Organik "Peygamber Üzümü" Hasadı Başladı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklen proje kapsamında yetiştirilen organik üzüm piyasaya sunuldu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kösekul: "Bu yıl 100 ton üzüm almayı hedefliyoruz"

03.09.2013 12:14

EMRE EVREN - Besni ilçesinde yetiştirilen organik "peygamber üzümü" hasadına başlandı.

İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğününce hazırlanan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen "Organik Besni Üzümü" projesi kapsamında ilçeye bağlı bazı köylerde oluşturulan bağlardan ilk ürün alındı. Doğal ortamda üretilen üzüm, başta bölge illeri olmak üzere Türkiye'nin farklı yörelerine gönderilmeye başlandı.

Besni Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kösekul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 çiftçi tarafından 610 dekarda yetiştirilen peygamber üzümü hasatına başladıklarını söyledi. İlk ürünü Çorak köyünden aldıklarını anlatan Kösekul, çalışmaların yaklaşık 3 hafta devam edeceğini  ifade etti.

Bölgede yaklaşık 3 bin dekarlık alanda yetiştirilen üzümün 610 dekarını organik üretime çevirdiklerini vurgulayan Kösekul, "Bu yıl 100 ton üzüm almayı bekliyoruz. Çiftçilerimizin ürünlerini daha iyi bir fiyattan satmaları için pazar arıyoruz. Bölgemizde sıkça üretilen bu ürünümüz halk arasında peygamber üzümü olarak bilinmektedir. Son yıllarda organik meyveler büyük talep görmektedir. Bu çalışmayla hem üzümümüzü tanıtmayı hem de çiftçilerimizin gelirini artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Üzümün başta bölge olmak üzere birçok ilden talep gördüğünü anımsatan Kösekul, şunları kaydetti:

"GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından gelen yetkililerle çiftçilerimizi ziyaret ediyoruz. Üreticilerimiz sergi alanlarının daha modern alanlarda olmasını istiyor. Devletin desteğini bekleyen çiftçilerimiz, 'bağ alanlarında üzüm kesiminde, temizlik ve içme suyu kullanımında elektrik enerjisine ihtiyaç duyduklarını' belirtiyor. İnşallah elektriği önümüzdeki sürede kullanacaklar. Bunun için de en uygun olanının güneş enerjisi olduğuna inanıyoruz. Konuyla ilgili çalışma yapacağız."

Çiftçiler ise hasat döneminde yaklaşık 2 ay bağ evlerinde kaldıklarını ifade ederek, elektrik konusunda yetkililerden destek beklediklerini vurguladılar. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organik 'Peygamber Üzümü' Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement