Osmaneli'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Osmaneli'de 23 Nisan Coşkusu

Osmaneli\'de 23 Nisan Coşkusu

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı.

23.04.2014 16:31

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı.

İlçedeki törenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş tarafından Osmaneli Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Balaban İlkokulu öğretmenlerinden Ayşe Olgun Kurnaz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bayramın 94'üncü yıl dönümünün kutlandığını kaydetti. Kurnaz, "23 Nisan 1920 günü, cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk Milleti, dün olduğu gibi, bugün de Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecek, Türkiye Cumhuriyeti ve değerlerine sahip çıkacaktır" dedi.

Atatürk ilköğretim okulu bahçesinde devam eden törenler, öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli gösterilerle ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Törenlere, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Merdan, Akbulut Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement