Osmaniye Artaş'a Dünya Pazarından Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Osmaniye Artaş'a Dünya Pazarından Büyük İlgi

Osmaniye Artaş\'a Dünya Pazarından Büyük İlgi

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük salamura zeytin ve zeytinyağı tesisi ARTAŞ, Osmaniye'de kaliteli üretimiyle yabancıların ilgisini çekiyor.

13.07.2013 16:34

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük salamura zeytin ve zeytinyağı tesisi ARTAŞ, Osmaniye'de kaliteli üretimiyle yabancıların ilgisini çekiyor.

ARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Taşkaya, Avrupa pazarının kaliteye çok önem verdiğini belirterek, "Gönderdiğimiz numuneleri beğenen yabancı işadamları, tesisimizi yerinde görmek için Osmaniye'mize geldiler. Almanya, İngiltere, Fransa, Polonya, İspanya, İsveç, Portekiz ve Belçika gibi ülkelerden gelerek tesisimizi gezen ziyaretçilere ürünlerimizi tanıttık ve tesisimiz hakkında bilgiler verdik. Yabancı ziyaretçiler tesisin hijyenik ortamına ve ürünlerin kalitesine hayran kaldıklarını belirttiler" dedi.

"KATMA DEĞER SAĞLAYACAĞIZ"

Osmaniyeli İşadamı Arif Taşkaya, gelen misafirlere kendi üretimleri olan zeytinyağını ikram ettiklerini belirterek, "ARTAŞ olarak salamura zeytin ve zeytinyağı dışında kozmetikte kullanılan tüm yağları da üretiyoruz. Özellikle Osmaniye ile Zorkun Yaylası'na kadar uzanan alanda doğal olarak yetişen 150 çeşit çiçeği hammadde olarak değerlendiriyoruz. Civar köylerin toplayıp getirdikleri bitki türlerini satın alıyoruz ve ücretini peşin ödüyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi laboratuarı ile birlikte çalışarak, üretimimizi bilimsel zemine oturtuyor ve kalitemizi gün geçtikçe yükseltiyoruz. Hedefimiz; Bölgemizin ötesinde Türkiye geneline ve dünya pazarına açılmaktır. Bu yönüyle ARTAŞ tesislerimiz Türkiye'nin Dünya Pazarı'ndaki markası olması yönünde ilerliyor. Tam kapasite ile büyük üretime başlayacak olan tesislerimizle, Türkiye ekonomisine de katma değer saylayacağız" diye konuştu.

Diğer yandan Osmaniye Gelişim Derneği (OGED) tarafından yabancı misafirlere Osmaniye'nin tanıtımı da yapıldı. Kent Müzesi, Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kastabala Antik Kenti'ni gezen yabancı misafirler, Osmaniye'de kendilerine gösterilen misafirperverlikten memnun kaldıklarını ifade ettiler. OGED Başkanı Yücel Abidinoğlu, "Bu vesile ile 13 yabancı konuğumuzu Osmaniye'mizde 4 gün ağırladık. Kentimizin tarihi yerlerinin yanı sıra yerel kültürümüzü konuklarımıza tanıtmaya çalıştık. Konuklarımız en çok Türk insanının misafirperverliğinden etkilendiklerini söylediler" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye Artaş'a Dünya Pazarından Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement