Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Kurtuluş Yürüyüşü" ve Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın Emniyet Müdürlüğüne teslimi töreni yapıldı.

02.01.2012 14:40

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Kurtuluş Yürüyüşü" ve Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın Emniyet Müdürlüğüne teslimi töreni yapıldı.

Kurtuluş Yürüyüşü, Enver-ul Hamit Camisi'nde bulunan şehitliği ziyaretin ardından mehteran takımı eşliğinde, Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılarak emniyet müdürlüğüne devredilen "Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı"na kadar devam etti.

Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda yapılan program ise çocuk mehteran takımının gösterisi ile başladı.

Vali Celalettin Cerrah, yaptığı konuşmada, 90 yıl önce Osmaniye'den Fransızların kovulduğunu, bu haftanın Fransızların Osmaniye'den kaçmasının yıl dönümü olduğunu belirtti.

"Biz kurtulmadık onlar bizden korktular, kaçtılar" diyen Cerrah, şöyle konuştu:

"O zamanlar Ermeni çeteleri ile birlikte Osmaniye ve Çukurovalıya katliam yapan Fransızlar, aynı tarihi şimdi tecelli ettirmeye çalışıyorlar. Bu sefer Ermenilerle beraber hareket edip, 'Türkiye katliam yapmıştır' tezini meclislerinden geçiriyorlar. Buradan hep birlikte haykırıyoruz, Türkiye kesinlikle Ermenilere katliam yapmamıştır. Cezalandırabiliyorlarsa buyursunlar cezalandırsınlar."

Fransızların tarihi incelemekten korktuklarını dile getiren Cerrah, konuşmasını şöylü sürdürdü:

"Kendi kafalarına göre 3-5 milletvekili bir araya geliyor. Türklerin Ermenilere katliam yaptığının yasasını ve 'katliam yapmamıştır' diyenleri de suçludur diye ilan ediyorlar."

Belediye Başkanı Kadir Kara ise kurtuluş haftasının ana sloganının "Fransa bizi iyi tanır, 7 Ocak 1922'den" olduğunu, 7 Ocak kurtuluş günü için 7 günlük program düzenlediklerini belirtti.

Etkinlikler kapsamında "Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı"nın emniyet müdürlüğüne tesliminin yapıldığını ifade eden Kara, çocukların trafik eğitimini küçük yaşlarda almaları gerektiğini kaydetti.

Kara ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren arasında imzalanan protokolün ardından eğitim parkının açılışı yapıldı.

Törene, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement