Otomobille Çoruh Nehri'ne Düşerek Kaybolan Kişiler - Son Dakika
Yerel

Otomobille Çoruh Nehri'ne Düşerek Kaybolan Kişiler

Otomobille Çoruh Nehri\'ne Düşerek Kaybolan Kişiler

Artvin'de, otomobilin Çoruh Nehri'ne düşmesi sonucu hayatını kaybeden iki askerin cenazesi defnedildi

28.06.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de, otomobilin Çoruh Nehri'ne düşmesi sonucu hayatını kaybeden iki askerin cenazesi toprağa verildi.

Ferdi Altun'un kullandığı 08 AU 814 plakalı otomobilin, Yusufeli-Artvin kara yolunun Sebzeciler köyü mevkisinde kontrolden çıkarak Çoruh Nehri'ne düşmesi sonucu akıntıya kapılarak kaybolan ve cesetleri birkaç gün sonra bulunan Ömer Aslan ve Ferda Ustabaş'ın cenazeleri düzenlenen törenin ardından defnedildi.

Kazada hayatını kaybeden Ömer Aslan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri personel tarafından Artvin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Artvin Merkez Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene Aslan'ın yakınlarının yanı sıra Artvin Valisi Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile vatandaşlar katıldı.

Aslan'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından merkeze bağlı Vezirköy'deki aile mezarlığında toprağa verildi. Vali Kalkan ve beraberindekiler, törenin ardından Aslan ailesini evinde ziyaret ederek, taziye dileklerini iletti.

Aynı kazada hayatını kaybeden Ferda Ustabaş için ise Hopa ilçesindeki Merkez Camisi önünde tören yapıldı.

Törene Ustabaş'ın yakınları ile Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Ustabaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Koyuncular köyüne götürüldü. Cenaze burada aile mezarlığında defnedildi.

Sinop'ta askerlik yaptığı ve raporlu olarak memleketi Artvin'de bulunduğu belirtilen Ferdi Altun, yeğeni Celal Aslan ile Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne giderek Şırnak'taki birliğinden izine gelen diğer yeğeni Ömer Aslan ve bu kişinin otobüste tanıştığı Eren Polat ve aynı yerde askerlik yapan Ferda Ustabaş'ı otomobile aldıktan sonra Artvin'e hareket etmişti.

Dönüş yolunda 22 Haziran Cumartesi sabah saatlerinde Çoruh Nehri'ne düşen otomobilde bulunanlardan Polat ve Altun, yaralı olarak yüzerek kurtulmuş, Ömer ve Celal Aslan kardeşler ile Ustabaş akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Aramalar sonucu Ustabaş'ın cesedi 26 Haziran'da, Ömer Aslan'ın cesedi ise dün kaza yerinden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta, nehir yatağında bulunmuştu.

Öte yandan ekipler, kayıp Celal Aslan'ı arama çalışmalarını sürdürüyor. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Otomobille Çoruh Nehri'ne Düşerek Kaybolan Kişiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement