Özden: "Ağbey Adana Herkese Kazandırır" - Son Dakika
Yerel

Özden: "Ağbey Adana Herkese Kazandırır"

Özden: "Ağbey Adana Herkese Kazandırır"

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, Adana’nın 23 kente liderlik yapabilme fırsatı bulunduğunu bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

18.09.2016 15:04

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, Adana'nın 23 kente liderlik yapabilme fırsatı bulunduğunu bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yönelik teşvik paketinden Adana'ya fırsat doğduğunu belirten Özden, "İyi organize olalım. Adana'yı Türkiye'nin ekonomisi en güçlü kentlerinden biri yapalım" dedi.

Teşvik paketi sunulan 23 kente en yakın ve en tecrübeli merkezin Çukurova olduğuna dikkat çeken Özden, "Teşvikli bölgede yatırım yapmak isteyen girişimcinin makina teçhizatını devlet alıp teslim edecek. Yani sabit yatırım için para harcanmayacak. Üstelik kamu bütün alımlarında önceliği bu tesislere verecek. Bunlar çok önemli imkanlar. Ancak, tesis kurup işletmeciye teslim etmek başarı getirmez. Bu işletmeleri sanayi ve ticaret geçmişi yani kültürü olanlar başarıya ulaştırabilir. Bu da Adana'da var. Meslek odalarımızın bir an önce Doğu ve Güneydoğu odalarıyla işbirliği başlatması lazım. Adanalı girişimciler bu bölgelerde yerel ortaklıklar kurarak kazançlı tesis sahibi olabilirler" diye konuştu.

Bölgede terörün sona erdirilmesi çerçevesinde hükümetin kararlı adımlar attığını, savunmadan saldırıya geçilen bir modelin ekonomik tedbirlerle desteklendiğini belirten Özden, kamunun 23 kentte 67 bin konut, 15 yeni hastane, 3 stadyum gibi onlarca alanda yatırım yapacağını, bütün bu yatırımların yeni iş imkanları doğuracağını söyledi.

Ortak yatırım imkanı

Önemli bir sanayi kenti olarak Adana'nın bu şehirlere ağabeylik yapabileceğini belirten GED Başkanı Esra Özden, "Ortak yatırımlar, işbirliği ve ticaretle bu kentlerle olan ilişkilerimizi süratle artırabiliriz. Bunun için meslek odalarımıza ve iş dünyası STK'larımıza görev düşüyor. Dünyanın her yerinde risk varsa kazanç var. Sıkıntılı günler demeden bölgede ortak yatırımları hayata geçirebiliriz. Ayrıca burada üretilen ürünlerin dünyaya açılan kapısının Mersin Limanı olacağını da unutmamak gerekiyor. Terör nedeniyle bu kentlerden çok sayıda vatandaşımız artık aramızda. Birlikte iş yapıyoruz. Onların bu kentte yatırımları var. Bu deneyimler orada yeni işletmelere dönüştürülebilir. Doğu ve Güneydoğu'ya bu dönemde daha yakın ve ilgili olursak Çukurova ekonomisine yeni bir hamle yaptırabiliriz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özden: 'Ağbey Adana Herkese Kazandırır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement