Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, 29 Nisanda yapılacak Özürlüler Memur Seçme Sınavına başvuruların 20 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yapılacağını bildirdi.
Koyun, yaptığı yazılı açıklamada, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak sınavın 29 Nisan 2012 Pazar günü saat 10.00'da 81 il merkezinde yapılacağını hatırlattı.
Koyun, 20 Şubatta başlayacak olan başvuru işlemlerinin 2 Marta kadar süreceğini ifade etti. Engellilerin, sınava bulundukları illerde başvuru yapacaklarını ve sınava gireceklerini ifade eden Koyun, şunları kaydetti:
"Sınava başvuracak engelliler önce Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ilçe müdürlüklerine giderek orada hangi engel grubunda ve durumda sınava gireceklerini belirleyecek ve bu durumu belirten 'ön kabul ve taahhüt belgesini' imzaladıktan sonra ÖSYM başvuru merkezlerine şahsen giderek başvuru yapacaklardır. Sınava ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim programlarından mezun olan veya 2012 yılı itibariyle mezun olabilecek durumda olan sağlık raporlarında yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilen adaylar başvuru yapabilecek, yüzde 40'ın altında engel derecesi olanlarsa sınava katılamayacak."
Sonuçlara göre yerleştirme başvuru işlemlerinin de 14-25 Mayısta yapılacağını belirten Koyun, adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun "genel yetenek" ve "genel kültür" alanında testler uygulanacağını kaydetti.
Engel gruplarına göre sınavda yapılacak farklılıklara da değinen Koyun, sınava girecek olan tüm engelli vatandaşlara başarılar diledi.
- MALATYA
Son Dakika › Yerel › Özürlü Memur Seçme Sınavına Başvurular 20 Şubatta Başlayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.