Pamuk Çiftçisine Cansuyu - Son Dakika
Yerel

Pamuk Çiftçisine Cansuyu

Pamuk Çiftçisine Cansuyu

Ege'nin "Beyaz Altını" pamukta üreticiye cansuyu avans açıklaması geldi.

18.09.2013 14:24

Ege'nin "Beyaz Altını" pamukta üreticiye cansuyu avans açıklaması geldi. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği, 2012/2013 kütlü pamuk alım esaslarını belirlerken, Birlik, pamuğunu teslim eden ortakların talebi halinde kiloda 50 kuruş avans verileceğini açıkladı. Elle toplanan pamuğa da kiloda 10 kuruş temizlik primi uygulanacak.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman, kooperatif adına yapılacak alımlarda Borsada satışının ardından mahsul bedelinin doğrudan ilgili kooperatife, dolayısıyla üreticiye ödeneceğini söyledi. Pamuk alım kriterlerini üreticiyi destekleyen ve koruyan bir sistem üzerinden yapılandırdıklarını belirten Birlik Başkanı Yaman, Tariş'te "güçlü ortak, güçlü kooperatif, güçlü birlik" sloganının tam anlamıyla hayata geçirileceği bir alım sezonu yaşatacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"2013 yılı kütlü pamuk alım fiyatımız İzmir Ticaret Borsası'nda işlem gören pamuk fiyatı çarpı randıman artı çekirdek farkı hesabıyla belirlenecek. Ürününü Tariş'e teslim eden üretici ürünün satışıyla birlikte parasına kavuşacak. Ürün bedelinin Birliğe aktarımı olmayacak. Örneğin, Söke Kooperatifi'nin pamuk satışından gelecek bedel, doğrudan Söke Kooperatifi'ne verilecek. Koçarlı, Bergama, Nazilli gibi diğer tüm kooperatiflerimizde de aynı uygulama yapılacak. Bu uygulama geçen sene Koçarlı Kooperatifi'nde başarıyla gerçekleştirildi ve memnun kalınmasından dolayı ortakların tümünün bu sezon ürününü Tariş'e teslim edecekleri yönünde duyumlar aldık. Mahsulünü Tariş'e teslim eden tüm pamuk üreticilerine kiloda 50 Kuruş avans ödemesi yapacağız. 2013 ürünü pamuk alımları kar ve zararı kooperatiflere ait olmak üzere yapılacak. Alımlar, ortak üreticilerden ve Kooperatif Yönetim Kurulunun yetki ve sorumluluğunda olmak kaydıyla ortak olmayan üreticilerden de yapılabilecek. Rekolte beyannamesi vermeyen ortaklardan ürün alınmayacak. Kardeş kooperatif ortaklarından talep gelmesi halinde, kardeş kooperatif adına kütlü pamuk alımı yapılacak Üreticilerden beklentimiz kendi kurumları olan Tariş'e güvenmeleri, desteklerini devam ettirmeleridir. Güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Yeni hasat dönemimizin tüm üretici ortaklarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pamuk Çiftçisine Cansuyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement