Türkiye'de ülkelerin eğitim ve sınav sistemi konusunda temaslarda bulunmak üzere üniversiteleri gezen Çin Heyeti, Türkiye'de ilk olarak Pamukkale Üniversitesi'ni(PAÜ) ziyaret etti.
Aralarında Ceeiang Eyaleti Maliye Üniversitesi Rektörü Han Yixiang, Ceeiang Eyaleti Ningbo Üniversitesi Rektörü Zhao Fa, Çin Halk Cumhuriyeti Ceeiang Eyaleti Milli Eğitim Sınav Enstitüsü Başkanı ve Venlie Üniversitesi'nden yetkililerin de bulunduğu Çin heyeti, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'yı makamında ziyaret ederek Pamukkale Üniversitesi hakkında bilgi aldı.
PAÜ Rektör Bağcı ile Maliye Üniversitesi Rektörü Han Yixiang, Ningbo Üniversitesi Rektörü Zhao Fa ve Venlie Üniversitesi yetkilisi Tao Guoxia arasında üniversiteler arası işbirliği protokolünü imzaladı. Törende, kısa bir süre önce Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü açtıklarını ifade eden PAÜ Rektörü Bağcı, Çin Halk Cumhuriyeti'nden akademisyenleri üniversitelerine beklediklerini söyledi.
Heyet daha sonra üniversiteyi gezerek, bilgiler aldı. - DENİZLİ
Son Dakika › Yerel › Paü, Çin ile Protokol İmzaladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.