Pazaryeri'nden Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Pazaryeri'nden Kısa Kısa

Pazaryeri\'nden Kısa Kısa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce çiftçilere teknik gezi düzenlendi

25.11.2013 17:36

Pazaryeri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce çiftçilere teknik gezi düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Necmettin Yoldaş, Eskişehir'de faaliyet gösteren solucan gübresi üretim çiftliğini ziyaret ederek, işletme sahibi Şaban Yener'den bilgi aldıktan sonra Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde idari koordinatörü Adnan Cengiz ile görüştüklerini bildirdi.

Çiftçilerin, fasulye tarımında görülen problemler, hastalık ve zararlılarla mücadele ve gübreleme gibi konularda bilgilendirildiğini anlatan Yoldaş, gezi kapsamında Eskişehir Ziraat Fakültesi kampüsündeki eski tarım alet ve makinaları incelediklerini söyledi.

Pazaryeri "Sakin şehir" projesi

Pazaryeri Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Sakin şehir" projesi Bursa Eskişehir Bilecik (BEBKA) Kalkınma ajansı tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında, kentin fizibilite çalışmasının yanı sıra yemek kültürü, el sanatları, örf ve adetleri, ilçeye has yetiştirilen ürünler, doğa turizmi, geçmiş tarihi ve tarihi yapılarının çalışma yapılacağı bildirildi.

Kaymakam Vekili Bekir Çelik, öğretim görevlisi Mesut Kaplan ve Kınık Köyü Muhtarı Salim Yaşar'ın katıldığı toplantıda,  proje çalışmalarıyla ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısının ortaya çıkarılacağını bildirdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pazaryeri'nden Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement