Portakal Çiçeği Karnavalı - Son Dakika
Yerel

Portakal Çiçeği Karnavalı

Portakal Çiçeği Karnavalı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında birçok sanatçı, belediye başkanı ve basın mensubu, düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

12.04.2014 13:54

Bu yıl ikincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında birçok sanatçı, belediye başkanı ve basın mensubu, düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, karnavalın önemine dikkat çekerek "Bu ve benzeri etkinliklerle inşallah yeni seçilen belediye başkanlarımızın da bu konudaki katkılarıyla, verecekleri güzel hizmetlerle, Adanamız'ın, Türkiye'de İstanbul'dan sonra en önemli kültür ve sanat merkezi olma konusunda önemli adımlar atacağımıza ve başaracağımıza inanıyorum" dedi.

2. Portakal Çiçeği Karnavalı sebebiyle Çetinel Tesisleri'nde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda birçok sanatçı, siyasi, bürokrat ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana topraklarının aynı zamanda bölgedeki kültür ve sanat merkezi olduğunu dile getirdi. Karnavalın, bu iddiayı güçlendiren önemli katkılar sağladığını belirten Vali Coş, etkinliğin güçlü bir şekilde gelenekselleştirilmesi konusunda yardımı bulunan herkeset teşekkür etti. Vali Coş, karnavalın önemine dikkat çekerek "Yarın yine önemli bir başka etkinlik daha başlıyor. O da Uluslararası Devlet Tiyatroları Sabancı Tiyatro Festivali. Bu ve benzeri etkinliklerle inşallah yeni seçilen belediye başkanlarımızın da bu konudaki katkılarıyla, verecekleri güzel hizmetlerle, Adanamız'ın, Türkiye'de İstanbul'dan sonra en önemlii kültür ve sanat merkezi olma konusunda önemli adımlar atacağımıza ve başaracağımıza inanıyorum. Çünkü bu konuda tarihsel geçmişimiz de var. festivalin bu amaçlara hizmet etmesini, adanamızda zaten mevcut olan ama toplumsal algısında özellikle ulusal plandaki adana algısında çok fazla öne çıkmayan sevgi, barış, dostluk konularındaki büyük zenginliğin belirgin bir şekilde ulusal ve Uluslar arası kamuoyuna yansımasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Karnavalın fikir babası Ali Haydar Bozkurt ise bir önceki karnaval başlangıcında katılım noktasında tereddütleri olduğunu ancak festivalin ilk yılı olmasına rağmen 15 bin kişinin katıldığını kaydetti. "Bu bize gösterdi ki, bir iş sevgi işiyse, arkasında hiçbir ticari beklenti, menfaat yoksa, halk bunu gerçekten sahipleniyor" diyen Bozkurt, 2. Portakal Çiçeği Karnavalı'na geçen yıldan 3 kat fazla bir katılım olacağını tahmin ettiklerini belirtti. Şehrin her köşesinde, 87 farklı noktada aktivitelerin başladığını ifade eden Bozkurt'un, 2 tane de isteği oldu. Belediye başkanlarından, karnavalın tadını çıkarmalarını isteyen Bozkurt, şöyle konuştu:

"Yoğun, yorucu seçim temposu yeni bitti. Kazanan başkanlarımızı tebrik ediyoruz ama bugün siyasetsiz bir Adana istiyoruz. Onlar da bir tatil yapsınlar. Bugün halktan biri olarak karnavalda el ele, kol kola herkesle birlikte yürüsünler istiyoruz." Karnaval sonrası oluşabilecek çöp sorunun önüne de geçmek isteyen Bozkurt, yüzlerce kişinin eğlencesinin çöp toplayıcıları için eziyet olmaması için herkese, kendi çöplerini ve çevrede gördükleri çöpleri de çöp kutusuna atma çağrısında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de karnavalın insanların ruhuna farklı bir derinlik kazandıracağını belirterek, bereketli topraklara sahip Adana'nın birçok düşünür, aydın, sanatçı, yazar çıkardığını ve büyük değerler yetiştirdiğini söyledi. Karnavalın Adana'nın diğer ilçelerine de yayılması gerektiğini söyleyen Sözlü, siyasi kimliğinden öte destekte bulunmak ve karnavala katılanlarla bir arada olmak için burada bulunduğunu kaydetti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise karnaval sebebiyle oluşan dostluk ve işbirliği manzarasına dikkat çekti. Başkanlar, bu tablonun bozulmamasını temenni ederken Adana için kol kola hizmet etmek gerektiğine vurgu yaptı.

Karnaval şarkısının bestecisi Ezgi Özbay, karnavalda toplanan insanların kendi şarkılarıyla coşacak olmasının kendisini mutlu ettiğini belirtirken, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise karnavalın önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde büyüyerek devam edeceğine inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından sanatçılar ve toplantıya katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Portakal Çiçeği Karnavalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement