Protokol Bayramlaşması Kalktı, Halk Bayramlaşması Geldi - Son Dakika
Yerel

Protokol Bayramlaşması Kalktı, Halk Bayramlaşması Geldi

Protokol Bayramlaşması Kalktı, Halk Bayramlaşması Geldi

Siirt Valisi Ahmet Aydın, geçen yılların aksine sadece protokol üyeleri ile bazı kamu kurum amirlerinin katılımıyla yapılan resmi bayramlaşma törenini kaldırarak, yerine halkın olduğu bir bayramlaşma tertip etti.

08.08.2013 17:32

Siirt Valisi Ahmet Aydın, geçen yılların aksine sadece protokol üyeleri ile bazı kamu kurum amirlerinin katılımıyla yapılan resmi bayramlaşma törenini kaldırarak, yerine halkın olduğu bir bayramlaşma tertip etti.

Kooperatif Mahallesi'nde çadırda yaklaşık bin kişinin katılımıyla düzenlenen halk bayramlaşmasına katılan Vali Aydın, çocukların bulunduğu masaya oturdu. Onlarla sohbet edip bayramlarını kutlayan Vali Aydın, bayramların sevgi ve kardeşlik bağlarının en güçlü olduğu, küs ve kırgınlıkların giderildiği en güzel günler olduğunu söyledi. Siirt'in üç dilli barış ve kardeşlik kenti olduğunu ifade eden Vali Aydın, "Siirt'te sevgi ve hoşgörü iklimi içinde, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bir Ramazan Bayramı'nda daha sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı en güzel şekilde değerlendirmeli ve birbirimizi sevgiyle kucaklamalıyız. Bu güzel atmosferi kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmek için eşsiz bir fırsat olarak değerlendirmeli, kardeşlik duygularını dalga dalga toplumun her kesimine yaymalıyız. Gelecek kuşaklara daha güzel bir Siirt ve daha güzel yarınlar bırakmak için sizin verdiğiniz destek ve şevk ile var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm Siirtli hemşerilerimin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, ilimize, ülkemize ve bütün İnsanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

Vali Aydın, bu yılki bayramlaşma törenine vatandaşların da katılmasına özen gösterdiklerini vurgulayarak, böylece yıllardır halka kapalı olan resmi bayramlaşma törenlerinin halka açıldığını söyledi.

Siirt Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkanı Selim Sadak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral M. Şükrü Eken, Baro Başkanı M. Cemal Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin de katıldığı kutlamada, protokol üyeleri vatandaşların bulunduğu masalara oturdu. Vali Aydın, bayramlaştığı çocuk ve gençlere içinde 50 lira bulunan alışveriş ve oyun fişi verdi. Programda Milletvekili Osman Ören ile birlikte sahneye çıkan Vali Aydın, yerel ses sanatçısı Şükrü Çoban'ın Kürtçe seslendirdiği türkü eşliğinde halay çekti. Daha sonra alışveriş merkezine giden Vali Aydın, burada go-karta binen çocuklara eşlik ederek, oto yarışına katıldı. Vali Aydın, daha sonra Güres Caddesi'nde bir kafede gençlerle sohbet edip, bir vatandaşın Arapça söylediği türküyü dinledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Protokol Bayramlaşması Kalktı, Halk Bayramlaşması Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement