Psc International Tekirdağ Şube Sorumlusu Özdamar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Psc International Tekirdağ Şube Sorumlusu Özdamar Açıklaması

Yavuz Karaduman - Türkiye'nin ilk özel paketleme, gönderi ve sigortalama hizmet sağlayıcısı PSC International, kargo hizmetine yeni bir anlayış getirdi.

02.01.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yavuz Karaduman - Türkiye'nin ilk özel paketleme, gönderi ve sigortalama hizmet sağlayıcısı PSC International, kargo hizmetine yeni bir anlayış getirdi.

PSC International Tekirdağ Şube Sorumlusu Cem Özdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PSC International şirketinin, kurumsal, bireysel müşteriler ile tüketicilere paketleme, nakliye ve sigortalama hizmetlerini bir arada sunduğunu söyledi.

Özdamar, "PSC International yabancı sermayeli, koruyucu paketleme yapan bir firma. Bunun yanında koruyucu paketleme yaptığı ürünlerin kargolamasını, gönderimlerini güvenle yapan ve değerli ürünleri ekstra olarak platin koruma sistemi ile yüzde yüz sigortalı şekilde gönderebilen profesyonel bir firma özelliği taşıyor" dedi.

"Her şeyi, her yere güvenle göndeririz" sloganıyla hareket ettiklerini anlatan Özdamar, müşterilerine anahtar çözümler sunduklarını kaydetti.

Tekirdağ'da iki ay önce faaliyete başladıklarını bildiren Özdamar, şöyle konuştu:

"Hem bireysel hem kurumsal müşterilerimize, taşınacak malın sigortalama işlemlerini yapıp, koruyucu paketlemesini yaptıktan sonra gönderiyoruz. Müşteri koruyucu paketleme istemiyorsa ve gönderilecek ürün koruyucu paketleme gerektiriyorsa o tür kargo gönderimi de yapıyoruz. Ekstra bir hizmet vermeden normal kargo firması gibi gönderimler yapabiliyoruz.

Ama ekstradan cam, züccaciye, şişe içinde olan ürünler, besin değerleri olan ürünler, buzdolabı, LCD televizyon, dizüstü bilgisayar, cep telefonu gibi hassas ürünleri, koruyucu paketlemesini yaptıktan sonra gönderiyoruz. Çeşitli koruyucu paketleme sistemlerimiz, makinelerimiz ve buna uygun iş prosedürlerimiz var. Ürününe göre ürünün teknik detayına uygun olarak biz burada koruyucu paketlemesini yapabiliyoruz. Kısacası, her şeyi, her yere güvenle göndeririz."

Gönderilen kargoların hasarlı şekilde müşterilere ulaşmasından birçok kurum ve bireyin muzdarip olduğunu vurgulayan Özdamar, bunun kargo firmaları açısından müşteri kaybına yol açtığını kaydetti.

-Özel paketleme servisi-

Diğer kargo şirketlerinden farklı olarak, özel bir paketleme tekniği kullandıklarını belirten Özdamar, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin dört bir yanındaki müşterilerimize, koruyucu paketleme çözümleri sunan bir firmayız. Kırılgan, paketlenmesi zor, farklı şekilli, büyük veya değerli eşyalar için en uygun paketleme çözümü üretiyoruz. Özellikle ürünün değerine bakılmaksızın o ürünü 1 liradan 5 liraya, 2 bin liradan 5 bin liraya paketleme ücretlerimiz mevcut. Yani bu, ürünün değerine cinsine, boyutuna, büyüklüğüne, hasarlanabilme durumuna veya hassaslık durumuna bağlı olarak kullandığımız teknik ve kullandığımız malzeme maliyetleri değişiyor. O aşamada uygun maliyette çözümler de mevcut ama ürüne göre değişiklik gösteren yüksek ücretli hizmetlerde mevcut. Ortalama kargo fiyatlarının çok fazla üzerinde değiliz."

Özdamar, yurt içinde hiçbir ürünü göndermekte sıkıntı çekmediklerini ancak yurt dışına gönderilecek kargolarda çeşitli prosedürlerin uygulandığını kaydetti.

Yurt dışı için gidecek ülkelerin prosedürlerinin geçerli olduğunu söyleyen Özdamar, "Yurt içinde istediğiniz ürünü gönderiyoruz fakat yurt dışında belirli kurallar mevcut yani bazı ülkelerde değişiklik göstermek koşuluyla bazı kurallar mevcut. Özellikle de gıda ürünlerinde. Mesela Almanya et almıyor. Dışarıdan et girişi yasak. Bazı ürünlerin içeriğinde hangi maddeler var, bunların raporlanması gerekiyor. Raporlandıktan sonra ithalatını yapabiliyorlar" dedi.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Psc International Tekirdağ Şube Sorumlusu Özdamar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement