Pütürge Belediye Başkanı Ayaydın'dan Muğla Malatyalılar Derneği'ne Plaket - Son Dakika
Yerel

Pütürge Belediye Başkanı Ayaydın'dan Muğla Malatyalılar Derneği'ne Plaket

Pütürge Belediye Başkanı Ayaydın\'dan Muğla Malatyalılar Derneği\'ne Plaket

Malatya'nın Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş'e, Muğla'da Malatya'yı tanıtımından dolayı plaket verdi.

07.11.2012 16:54

Malatya'nın Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş'e, Muğla'da Malatya'yı tanıtımından dolayı plaket verdi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen plaket töreninde konuşan Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri bir haftalık Muğla gezisinin önemini anlatıp, "Muğla ile Malatya arasında kültürel köprü oluşturulması amacıyla Muğla iline, ilçe ve beldelerine yaptığımız ziyaretlerde Malatya'nın ve ilçelerinin tanıtımını yaptık" diyerek, bu gezinin düzenlenmesinde emeği olan Malatya Valisi Vasip Şahin'e, Muğla'nın ilçe ve belde belediye başkanlarına teşekkür etti.

Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bazı basın mensubu ile bürokratların katıldığı gezi sonrasında bu kez de Limni Adası'na gezi programı düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Nüvit Ateş, iller arasında düzenlenen gezinin önemini anlattı.

Necdet Ayaydın da, "Muğla'da Malatya'nın ve ilçelerinin tanıtımını yaptık. Turizm bacasız fabrikadır. Malatya'da da turizme önem verip, kültür turizm programları düzenlenebilir. Tohma Kanyonu, Levent Vadisi, Nemrut Dağı, Battalgazi'deki tarihi turistik yerler tanıtılmalı. Nemrut Dağı'ndan Hasankeyf'e ulaşan rink çizilmeli. Yetkililerin kafa yorup çaba göstermeleri lazım. Turizm, bir şehrin gelişmesinde önemli etkenlerden biridir. Muğla'ya gittiğimizde, turizmin önemini daha iyi anladık" diyerek, Muğla'dan misafir grubun da Malatya'ya davet edilerek, kültürel köprü gezi programlarının devam ettirilmesinin planlandığını kaydetti.

Muğla'da basın mensupları olarak gezi programına katılan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, Güneş Televizyonu ve Gerçek Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan da, Muğla gezisinin önemine temas ederek, "Bu geziyi organize eden Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş ve yönetimine teşekkür ederim. Güzel bir geziydi. Görmediğimiz yerleri görme imkanı bulduk. Umarım, Muğla'dakiler de Malatya'ya gelir ve Malatyamızı tanıtırız" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Necdet Ayaydın Nüvit Ateş'e, Muğla'da Malatya'yı tanıtımından dolayı plaket verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pütürge Belediye Başkanı Ayaydın'dan Muğla Malatyalılar Derneği'ne Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement