Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Konukevi'nde verilen iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
İftarın ardından konuşan İbicioğlu, basın mensupları ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. İbicioğlu, maneviyatın ön plana çıktığı Ramazan ayında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, son zamanlarda Müslümanların yaşadığı zorluklara ve dünya genelinde yaşanan zulümlere dikkati çekti.
İnsanların Ramazan ayında dualarıyla zor durumda olanlara yardımcı olabileceğini ifade eden İbicioğlu, "Bu tür birliktelikler ve buradaki insanların iyi niyetleri gelecek açısından büyük bir çınarın çekirdeği gibi bir gün dünyayı saracak. Bu münasebetle bu tür birlikteliklerin sayısını artırmalıyız" dedi.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İbicioğlu, son günlerde Isparta'nın gündeminde olan SDÜ gelişim alanı içindeki 80 bin metrekarelik Hazine arazisinde, TOKİ aracılığıyla konut üretilmesi konusunda şunları söyledi:
"Türkiye Cumhuriyeti anayasa ve kanunları, her yerde geçerlidir. Hukuka saygılıyız. Biz, hem Isparta'mızın hem de üniversitemizin önceliklerini dikkate alarak bir uzlaşma kültürü içinde gerekli hukuksal haklarımızı değerlendireceğiz."
Muhabir: Durmuş Genç
Yayıncı: Güç Gönel - ISPARTA
Son Dakika › Yerel › Rektör İbicioğlu, Basın Mensupları ile İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.