Ressamlar Aksaray'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ressamlar Aksaray'da Buluştu

Ressamlar Aksaray\'da Buluştu

Aksaray Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)’nın işbirliği ile ressamlar Aksaray’da buluştu.

03.08.2015 16:06

Aksaray Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)'nın işbirliği ile ressamlar Aksaray'da buluştu.

20 Temmuz 2015 tarihinde Aksaray'a gelen ünlü ressamlar şehrin tarihi dokularını tuvalleriyle süsledi. Ressamlar tarafından yapılan eserler, Adese Park Sitede düzenlenen törenle sergilendi. Sergi açılışına, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Yusuf Şahin, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmada, "18 ülkeden 21 ressamımızın Aksaray'ımıza gelerek tarihi turistik yerleri gezmeleri ve güzelliklerini tuvallerine aksetmeleri suretiyle yapmış olduğu eserlerden dolayı her şeyden önce kendilerine teşekkür ediyorum. Tabi bizler ev sahipliğimizi iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Ressamlarımızda yapmış olduğumuz karşılıklı görüşmelerde bizlere teşekkürlerini iletmişlerdi. Amacımız bu tür çalışmaların sadece şehrimizde değil ülkemizde daha da ileri götürmek. Daha önce TÜRKSOY genel sekreterimizle de yapmış olduğumuz görüşmelerde bu eserler dünyanın birçok yerinde sergilenecek. Burada Aksaray'ın daha fazla tanıtımı yapılacak. Buda bizi mutlu etti. Gururlandırdı. Her ressamın yapmış olduğu 4-5 tane tuval var. Yaklaşık 100 tane resim hazırlanmış ben kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 18 ülkeden 21 ressamın yaptığı tabloların resim sergisinin açılış kurdelesini Aksaray Belediye Başkanı H. Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Yusuf Şahin, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci kesti. Resim sergisini gezen sanatseverler kendilerine bu imkanı sağlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve TÜRKSOY'a teşekkür ettir. Ressamlardan Rahme Manastırlı ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden geldiğini ifade ederek, "Aksaray Belediyesi ve TÜRKSOY'un katkılarıyla 2 hafta önce bir araya geldik. Aksaray'ın tarihi ve doğal güzelliklerini 2 hafta boyunca gezdik. Bugün de yaptığımız resimleri sergiliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ressamlar Aksaray'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement