Romen Bakan Selçuk'a Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Romen Bakan Selçuk'a Hayran Kaldı

Romen Bakan Selçuk\'a Hayran Kaldı

Romanya Aile ve Sosyal Diyalog Bakanı Adriana Pana ve beraberindeki 160 kişilik heyet, Selçuk'un tarihi ören yerlerini gezdi.

31.05.2013 09:29

Romanya Aile ve Sosyal Diyalog Bakanı Adriana Pana ve beraberindeki 160 kişilik heyet, Selçuk'un tarihi ören yerlerini gezdi.

Bakan Adriana Pana, Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için Türkiye'ye geldi.

Romanya Lumina Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fatih Gürsoy, Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Cerasela Nicolas, milletvekilleri ve iş adamlarından oluşan konuk heyeti, Meryemana Evi'nde Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve eşi Havva Boyacı karşıladı. Karşılama sırasında Romanya Aile ve Sosyal Diyalog Bakanı Adriana Pana, Kaymakam Boyacı'ya kabartma figür bir resim verdi. Kaymakam Ayhan Boyacı da konuk bakana Artemis heykelciği ile Selçuk'u tanıtan kitap ve broşür hediye etti. Bakan Pana ve beraberindekiler, Meryem Ana Kilisesi'nde dua edip dilekte bulunup mum yaktı. Buradaki ziyaretten sonra Efes Antik Kenti'ni gezen konuk bakan ve beraberindekiler, çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuklar Efes'ten sonra yemek için Sultan Restaurant'a geçti. Yemekten sonra Art Seramik'te seramik yapım aşamalarını hayranlıkla izleyen heyet, çok sayıda hediyelik eşya alarak Selçuk'tan ayrıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Romen Bakan Selçuk'a Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement