Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarının El Sanatları Sergisi - Son Dakika
Yerel

Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarının El Sanatları Sergisi

Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarının El Sanatları Sergisi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan el sanatları sergisi açıldı.

11.05.2013 10:26

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar tarafından hazırlanan el sanatları sergisi açıldı.

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Bozüyük Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Serdar Kadir Keskin, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde, kronik ruhsal hastalıklara yönelik ayaktan düzenli takip ve tedavinin yanı sıra, resim, el sanatları, müzik gibi uğraşı tedavileri ile psiko eğitim, ruhsal ve toplumsal beceri eğitimi ve aile eğitimini kapsayan rehabilitasyon çalışmaları yapıldığını belirtti. Böylece toplumdan dışlanan hastaların yeniden topluma kazandırılmasının sağlandığını söyleyen Keskin "Kayıtlı 56 hastadan 15'i, hastane tarafından tahsis edilen servisle sürekli olarak tedavilerine devam edildi. Merkezde 1 psikiyatris, 1 psikolog, 1 hemşire, 1 iş uğraşı eğitmeni ve 1 güvenlik elemanı görev yapıyor. Hastalarımızın topluma kazandırılmasında bizlere eğitmen desteği veren İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüze vermiş olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

El sanatları usta öğretici Sevim Yücal ise konuşmasında "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde hastalara yönelik terapi eğitimi veriyoruz. Hastalarımızın içerisinde sağlığına kavuşan hastalarımızın da olması bizi mutlu ediyor. 10 aylık çalışma sonucunda ortaya çıkan eserler sergi ile halkımızın beğenisine sunuyoruz. Bizim terapideki amacımız, hastaları takıntı haline gelen duygu ve düşüncelerinden uzaklaştırarak ilgi alanlarını sanat alanına yönlendirerek o hastalık düşüncesinden kurtarmak. Bunun bir adına tedavi amaçlı meşguliyet de denebilir. Sergimizde 200'den fazla eser var. Bu çalışmalarda ekip ruhu önemlidir. Kurduğumuz ekip ile özverili bir çalışmayla bu eserler ortaya çıktı. Tedaviye geldiğinde hiç konuşmayan bir arkadaşımız vardı, şimdi çok güzel bir iletişim halinde ve çalışmak istiyor. Çalışmalarımız arasında, yağlı boya, ebru, ebru üzerine hat çalışma, takı taşarımı, keçe çalışmaları, el örgüsü ve ahşap boyama gibi dallar var" diye belirtti.

Konuşmaların ardından protokol mensuplarınca serginin açılışını yapılarak hastalara başarı belgesi verdi. Serginin açılışına, Kaymakam Oktay Kaya, Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Türkiye Kamu hastaneleri Kurumu Bilecik İli Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Nihal Akpınar, Bilecik Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, Halk Eğitim El sanatları Öğretmeni Sevim Yücal, daire müdürleri, hastane çalışanları ve hasta yakınları katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarının El Sanatları Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement