Sabun Ustalarına Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Sabun Ustalarına Sertifikaları Verildi

Sabun ustalarına sertifikaları verildiBALIKESİR - Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kültür Bakanlığı, Balıkesir Üniversitesi, Edremit Halk Eğitimi Merkezi, Zeytin Dostu Derneği ve özel bir sigorta firması tarafından gerçekleştirilen "Bir usta, bin usta" isimli projenin sonunda kaybolan meslek...

02.06.2017 16:39

Sabun ustalarına sertifikaları verildi

BALIKESİR - Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kültür Bakanlığı, Balıkesir Üniversitesi, Edremit Halk Eğitimi Merkezi, Zeytin Dostu Derneği ve özel bir sigorta firması tarafından gerçekleştirilen "Bir usta, bin usta" isimli projenin sonunda kaybolan meslek sabun ustalığı konusunda eğitim alan 22 kursiyere belgeleri verildi.

Özel bir sigorta şirketinin kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi artırmak ve bu meslekleri yeniden canlandırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığının teknik danışmanlığında gerçekleştirdiği "Bir usta, bin usta" projesi el yapımı sabun üretimi kursu Edremit Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen tören ile sona erdi.

Kursun öğretmenliğini Yusuf Kaya'nın yaptığı el yapımı sabun üretimi kursunu başarı ile bitiren 22 kursiyer mart ayında başlayan kursta üç ay boyunca 240 saat eğitim görerek birer usta adayı haline geldiler. Bir usta, bin usta projesi ile genç usta adayları yetiştirilerek bu geleneksel mesleğin yeniden canlandırılması hedefleniyor.

Belge töreninde bir konuşma yapan proje ortaklarından Edremit Halk Eğitimi Müdürü İsmail Damar, "Eğitimler bir usta bin usta projesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Anadolu Sigorta, Zeytin Dostu Derneği, Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün ortaklaşa destek verdiği bir proje olup bu eğitimlere hocamız Yusuf Kaya görev almıştır" dedi.

Sertifika törenine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Raif Sakin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, dernek ve oda temsilcileri ile kursiyerler katıldı.

Sabun Ustalarına Sertifikaları Verildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sabun Ustalarına Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement