Sağlıkçılar, İnfaz Edilen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçılar, İnfaz Edilen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Sağlıkçılar, İnfaz Edilen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Cizre'de çıkan olaylarda yaşamını yitiren sağlık çalışanı Eyüp Ergen için, Batmanda eylem yapıldı.

30.08.2015 16:54

Ergen'in katledilmesi protesto edildi

Batman Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şubesi üyeleri, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Cizre Devlet Hastanesi Acil Servis hemşirelerinden Eyüp Ergen'in katledilmesi nedeniyle Bölge Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, yaşanan olaylardan hükümeti sorumlu tuttu.

Kitle adına açıklama yapan SES Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, "Son 24 saatte Cizre ve Yükseova'da 2'si çocuk 13 kişi yaşamını yitirmiştir.Ve bir kardeşimiz, bir sağlık emekçisi başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi.Cizre Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan Hemşire Eyüp Ergen, vurulduktan sonra ambulansların olay yerine girişine izin verilmemesi ve yaralı bir halde 1 saatten fazla bekletilmesi nedeniyle artık aramızda değil.Eyüp arkadaşımızı ve onlara insanı aramızdan alan bu kirli savaştan yana olanlar şunu bilsinler ki, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, sessiz kalmayacağız" dedi.

BARIŞ ÇAĞRILARINA KULAK VERİLSİN

Tabip Odası adına kısa bir konuşma yapan Dr. Ömer Faruk Erin, barış çağrılarına kulak verilmesini istedi.

Erin "Barışın kaybedeni yok ama savaşın kaybedeni var. Meydanlarda ve işyerlerinde her zaman barışı haykıracağız. Bir an önce çatışmasızlık ortamına geri dönülsün" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sağlıkçılar, İnfaz Edilen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement