Sakura Ağacı Dostluğa Kök Saldı - Son Dakika
Yerel

Sakura Ağacı Dostluğa Kök Saldı

Sakura Ağacı Dostluğa Kök Saldı

Türkiye’de Japon yılı ilan edilen 2010 yılında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan Gazeteci İsmail Sivri Anıtı'nın ve Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin bahçesinde dikilen Japon Kiraz ağacı Sakura’ya sahip çıkılmasından dolayı AICAT (Japonya Uluslararası Eğitim ve İşbirliği Derneği) Başkanı Yoshikazu Nakahama ve 3 yılda 3 bin Sakura Fidanı Proje Yöneticisi Hiroshi Saito Başkan Tartan’ı makamında ziyaret etti.

14.03.2014 16:53

Türkiye'de Japon yılı ilan edilen 2010 yılında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Gazeteci İsmail Sivri Anıtı'nın ve Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin bahçesinde dikilen Japon Kiraz ağacı Sakura'ya sahip çıkılmasından dolayı AICAT (Japonya Uluslararası Eğitim ve İşbirliği Derneği) Başkanı Yoshikazu Nakahama ve 3 yılda 3 bin Sakura Fidanı Proje Yöneticisi Hiroshi Saito Başkan Tartan'ı makamında ziyaret etti.

Hiroshi Saito "Dikilen Sakura fidanlarına sahip çıktığınız, büyümesine fırsat verdiğiniz için teşekkür ederiz. Onların çiçek açtığını görmekten büyük mutluluk duyduk" diyerek Japonya'ya davet etti.

Sıcakkanlı ziyaret için teşekkür eden Başkan Tartan, dostluğun, barışın simgesi olan Sakura ağacının büyüdükçe Konak ile Japonya arasındaki dostluğun, sevginin de büyüyeceğini söyledi. Tartan, "Bu ağaçlar Konak'ta kök saldıkça, gelişip, büyüdükçe her iki ülkenin toplumları arasındaki bağ da güçlenecek. Bu emanetleri daima koruyacağımızdan kuşkunuz olmasın" dedi.

Başkan Tartan konuklara günün anısına İzmir'in simgesi Saat Kulesi'nin yanı sıra çeşitli hediyeler sunmayı da ihmal etmedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakura Ağacı Dostluğa Kök Saldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement