Salihli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Salihli'den Kısa Kısa

Salihli\'den Kısa Kısa

Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, tarımsal destek ödemeleri kapsamında süt üreticilerine verilen destekleme bedellerinin birlik üyelerinin hesaplarına yattığını bildirdi.

20.09.2013 17:40

Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, tarımsal destek ödemeleri kapsamında süt üreticilerine verilen destekleme bedellerinin birlik üyelerinin hesaplarına yattığını bildirdi.

Tunca, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tarımsal destek ödemeleri kapsamında 2013 yılına ait ikinci 3 aylık süt destekleme ödemelerinin, birlik üyesi üreticilerin banka hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Üreticilere bu dönemde 1 litre soğuk süt için 6 kuruş, sıcak süt için de 4 kuruş destekleme yapıldığını kaydeden Tunca, "Ülkemiz hayvancılığının lokomotifi olan sütün desteklenmesi çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü süte verilen destek hayvancılık işletmelerinin günlük masraflarını karşılamasında ve sürdürülebilirlik açısından büyük rol oynamaktadır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş öğrenci pansiyonunu ziyaret etti

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli Merkez Anadolu Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonunu ziyaret etti.

Yurttaş, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ile ziyaret ettiği pansiyonda incelemelerde bulunarak, öğrencilerle sohbet etti ve onlara kuru üzümle leblebi ikram etti.

Yeni hizmete giren pansiyonla ilgili gazetecilere bilgiler veren Yurttaş, 30 kız, 86 erkek olmak üzere toplam 116 öğrenci kapasiteli olan pansiyonda, öğrenci odalarının yanı sıra etüt odaları, misafir odaları ve yemekhane bulunduğunu söyledi.

Yurttaş, eski adıyla Salihli Lisesi'nin tarihi bir okul olduğunu ve bu okulu daha da güzelleştirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Balık tezgahları denetlendi

Salihli'de pazaryerinde balık satışı yapılan tezgahlarda zabıta ekipleri ve veteriner hekimce denetleme yapıldı.

Salihli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Birol Avcı, halk sağlığı açısından denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini belirterek, "Zabıta ekiplerimiz kendi açısından denetimlerini gerçekleştirirken veteriner hekimimiz ise balıkların tazeliği ile ilgili incelemelerde bulunmaktadır" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Salihli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement