'Salome' Bale Sahnesinde - Son Dakika
Yerel

'Salome' Bale Sahnesinde

\'Salome\' Bale Sahnesinde

izleyici ile buluşuyor.4 ve 7 Şubat tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.sahneye koyan ve koreografisini gerçekleştiren isim ise Uğur Seyrek.

31.01.2012 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salome, opera ve tiyatrodan sonra bale sahnesinde de

izleyici ile buluşuyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin dünya prömiyerini gerçekleştirdiği bale,

4 ve 7 Şubat tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Oscar Wilde'ın metnini yazdığı ve Richard Strauss'un bestelediği

Salome'yi, balede

sahneye koyan ve koreografisini gerçekleştiren isim ise Uğur Seyrek. Librettosunu Işık Noyan'ın yazdığı eserde dekor Çağda Çitkaya, kostüm ise Sevtaç Demirer'e ait. Oldukça etkileyici bir hikayenin, dans ve müziğin çarpıcı birlikteliği ile sahneye taşındığı eserde, Salome'yi Esra Taner, Herod'u Evren İskender, Yahya'yı Tolga Burçak, Herodias'ı Selin İnan canlandırıyor.

YAŞANAN DUYGULAR HİÇ DEĞİŞMEDİ

Binlerce yıl önce Hatay çevresinde geçen hikayede bir kadının ihtirasları ve bir erkeğin kadının arzularını, o arzuların getirdiği sonuçları görememesinin konu alındığı eseri sahneye koyan koreograf Uğur Seyrek, "Salome'de kadını ve erkeği en çıplak haliyle göreceğiz. Bugün herhangi bir yere oturduğunuzda kulak misafiri olabileceğiniz bir konu aslında. Konu binlerce yıl öncesinden gelse de, oldukça güncel aslında. Farklı giysiler, farklı dekorlar ama yaşanılan duygular, hiç değişmiyor hiç değişmeyecek" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Salome' Bale Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement