Samandağ'da Su Kabağı ve Yağlı Boya Sergisi - Son Dakika
Yerel

Samandağ'da Su Kabağı ve Yağlı Boya Sergisi

Samandağ\'da Su Kabağı ve Yağlı Boya Sergisi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde ’su kabağı ve yağlı boya’ sergisi açıldı.

25.02.2016 09:43

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 'su kabağı ve yağlı boya' sergisi açıldı.

Halk eğitim merkezi öncülüğünde açılan sergiye, Kaymakamı Cahit Çelik, Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Emniyet Müdürü Namık Ayran, Müftü Mahmut Emin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ata Kudret, Koyunoğlu Ortaokulu Müdürü Yusuf Olgun, Koyunoğlu İlkokulu Müdürü Feray Karamutlu kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Koyunoğlu Mahallesi'nde bulunan kursta 3 yılı aşkın 12 öğrenciyle çalışma yaptıklarını belirten kurs öğretmeni Yeliz Beyazgül, "Buradaki çalışmalarımız 4. yılına girdi. Burada su kabağı ve yağlı boya üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Kadınlarımızı üretime katmaya çalışıyoruz" dedi.

Sergiyi gezen Kaymakam Çelik, kursiyerlerle bir süre sohbet etti ve su kabağı boyaması yaptı. Çelik "Halk Eğitim Merkezinin buradaki kursunda kabak işlemeciliği ile ilgili 12 kursiyer çalışmalarını sürdürmektedir. Halk eğitim bünyesinde 63 kurs açıktır. Buradaki amaç, vatandaşlarımıza eğitim vererek üretime katmak ve el becerilerini geliştirmektir. Buradaki işlenen her kabakta el emeği göz nuru var" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samandağ'da Su Kabağı ve Yağlı Boya Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement