Şanlıurfa'da Gergin Gün - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Gergin Gün

Şanlıurfa\'da Gergin Gün

Lice olayları Şanlıurfa'da aynı gün BDP ve Ülkü Ocakları tarafından farklı bakış açılarıyla protesto edildi.

10.06.2014 12:11  Güncelleme: 12:15

Lice'de yaşanan olayları kınayan BDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, hükümetin tavrını kınayarak "Bu katliamlarla AKP iktidarı gerçek yüzünü açığa çıkarmış çözüm sürecinden ne kadar uzak olduğunu tüm Türkiye ve dünyaya bir kez daha göstermiştir. Lice'de sivil halkımıza sıkılan kurşunlar demokratik çözüm sürecine sıkılan kurşunlardır" dedi. BDP'nin eyleminden yaklaşık bir saat sonra Ülkü Ocakları da bayrak indirme olayını kınadı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kalekol yapımına karşı çıkan gruba güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu iki kişinin hayatını kaybetmesi olayı Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa İl Örgütü tarafından yapılan yürüyüşle kınandı. Ali Şelli Parkı'nda bir araya gelen aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu grup buradan yürüyüşe geçerek Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Sık sık 'Lice'ye selam direnişe devam', 'Kürdistan faşizme mezar olacak' 'Şehitlerin kanı yerde kalmaz' ve PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atan ve 'Lice'de kalekol değil barış istiyoruz', 'Lice halkı yalnız değildir, her yer Lice her yer direniş' döviz ve pankartları taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen Lice'de sivil halka sıkılan kurşunların barış sürecine sıkıldığını kaydederek, "Demokratik çözüm sürecinin gelişmesi için Lice başta olmak üzere birçok yerde demokratik direniş eylemi gerçekleştiren Kürt halkına yönelik katliam amaçlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu katliam amaçlı saldırıda Ramazan Baran ve Baki Akdemir yaşamını yitirerek demokratik çözüm sürecinin şehitleri olmuşlardır. Bu demokrasi ve barış şehitlerimizi saygıyla ve onurla anıyoruz. Yine bu saldırıda Abdullah Akkolun (19) yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken çok sayıda kadın ve genç yaralı bulunmaktadır. Bir yandan barış ve demokratik çözümü dilinden düşürmeyen AKP iktidarı diğer yandan sürece uygun adımlar atmaması, karakol, kalekol yapımları, kullandığı çatışmacı ve tehditkâr dil ile bu katliamın asıl sorumlusudur. Bu katliamlarla AKP iktidarı gerçek yüzünü açığa çıkarmış çözüm sürecinden ne kadar uzak olduğunu tüm Türkiye ve dünyaya bir kez daha göstermiştir. Lice'de sivil halkımıza sıkılan kurşunlar demokratik çözüm sürecine sıkılan kurşunlardır. Lice'deki katliam Türkiye halklarının gönüllü birlikteliğine, demokratik geleceğine özgür yarınlarına yönelik yapılan katliamdır" dedi.

'KÜRTLER VARLIĞINI KORUYACAKTIR'

Hükümetin barış sürecinde takındığı tavrı sert sözlerle eleştiren Erkmen, Kürt halkının yasaklara ve baskılara boyun eğmeyeceğini söyledi. Erkmen sözlerini şöyle tamamladı: "Oyalama, kandırma ve zamana yaymacı politikalarla bu ülkeyi uçuruma sürükleyen, Türkiye halklarının geleceğini karartmak isteyen AKP iktidarına karşı ortak mücadeleyi büyütmek tüm demokrasi güçlerinin öncelikli sorumluluğudur. Şu iyi bilinmelidir ki, Kürt halkı dün olduğu gibi bugün de hiçbir zaman yasaklarla, baskılarla, katliamlarla demokratik, eşit ve özgür yaşam yürüyüşünden, varlığını korumaktan ve özgürlüğünü sağlamaktan vazgeçmeyecektir. Halkımız her türlü engellemelere ve bedellere rağmen bu onurlu yürüyüşüne sonuç alıncaya kadar devam edecektir. Kürt halkının bu kararlılığını herkese ve her kesime bir kez daha hatırlatmak isteriz. Demokrasi ve barış şehitleri olan Ramazan Baran ve Baki Akdemiri saygıyla ve onurla bir kez daha anarken onların demokratik eşit ve özgür yaşam özlemini gerçekleştirmek için başta halkımız olmak üzere tüm demokrasi güçlerini, sivil toplum örgütlerini, adaletten, eşitlikten, demokrasiden, insan haklarından ve özgürlüklerden yana olan tüm toplumsal kesimleri demokratik direnişi ve ortak mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz." Lice'deki olaylarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce ayrıldı.

ÜLKÜCÜLER BAYRAK İNDİRİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Diyarbakır'da yaşanan bayrak indirme olayı da Şanlıurfa Ülkü Ocakları tarafından kınandı. Topçu Meydanı'nda bir araya gelen grup bayrak taşıyarak 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda yaşanan bayrak indirmeye tepki gösterdi. Sık sık tekbir getirip 'bayrağa uzanan eller kırılsın', Ne mutlu Türküm diyene' diye slogan atan grup burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Şanlıurfa Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Nargülü da hükümetin tavrını eleştirdi. Nargülü, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durduramadığı gibi teröristleri daha da çok şımarttığı son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk Devletinin etkisi gitgide azalırken bölücülerin faaliyetleri her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2.Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek Türk Bayrağını indirmesi olmuştur.

Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak Türk Milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bayrağa uzanan elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür" dedi. İstiklal Marşı'nı okuyan grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Gergin Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement