Ekonomi Bakanlığı yetkililerince Şanlıurfa'daki çırçır ve pres fabrikaları yetkililerine, "Pamukların kontrolüne dair tüzük" anlatıldı.
Şanlıurfa Ticaret Borsası'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık yetkilisi Zihni Doğan, çırçır fabrikalarının mutlaka lisanslı pamuk ustası bulundurması gerektiğini belirtti.
Bakanlar Kurulu'nun kararıyla yürürlüğe giren tüzükle ilgili bilgi veren Doğan, "Karar uyarınca tasnif ve kontrolü zorunlu olan pamukların ihracatında, ithalatında ve iç piyasa kontrollerinde uygulanacak usul ve esasları düzenlemek üzere pamukların kontrolüne ilişkin 15 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan tebliğe göre pamukçulara 'e-imza' zorunluluğu getiriliyor ve e-imzası bulunmayan firmalar işlem yapamayacak" diye konuştu.
Yayınlanan tebliğin beraberinde birçok yenilik ve değişiklik getirdiğini de aktaran Doğan, çırçır fabrikalarında mutlaka ışık odası bulunması ve sorumlu denetçinin olması gerektiğini kaydetti.
Muhabir: Eşber Ayaydın
Yayıncı: Mehmet Güldaş - ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › Şanlıurfa'da Pamukla İlgili Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.