Şanlıurfa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonu

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce, "Plaka Tanıma Sistemi (PTS) karartıldı iddiasıyla gözaltına alınan polisler delil yetersizliğinden serbest bırakıldı" şeklindeki haberlerin yalan, iftira içerikli ve kamuoyunda yanlış algı oluşturmaya yönelik olduğu bildirildi.

24.08.2015 20:06

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce, "Plaka Tanıma Sistemi (PTS) karartıldı iddiasıyla gözaltına alınan polisler delil yetersizliğinden serbest bırakıldı" şeklindeki haberlerin yalan, iftira içerikli ve kamuoyunda yanlış algı oluşturmaya yönelik olduğu bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden Paralel Devlet Yapılanması operasyonuna ilişkin yapılan yazılı açıklamada, PTS'nin devre dışı bırakılmasıyla ilgili yürütülen idari soruşturma sonucu emniyet personelleri T.P, M.U, Ö.G, K.K. ve M.Y'nin, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulunca, "Yazılı emri yapmamak ve siyasi eylemlerde bulunmak" suçundan geçen ay meslekten çıkarıldığı belirtildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma evrakı incelediğinde olayın örgüt kapsamında değerlendirilmesi gerektiği sonucuna karar verildiği kaydedilen açıklamada, "19.08.2015 tarihinde olayla ilgili bağlantılı 9 şahıs için 'örgüt üyesi olmak' suçundan yakalama ve gözaltı talimatıyla Emniyet Müdürlüğümüze iletilmiştir. 20.08.2015 günü 7 şahıs devamı 2 şahıs gözaltına alınarak 22.08.2015 günü adli makamlara sevk edilmiştir.  T.K, M.U, K.K, M.Y, M.K savcılıktan tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılmıştır.  K.G, T.P, Ö.G. ve F.K ise tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, adli kontrolün, tutuklanmayı gerektiren koşulların varlığı halinde şüpheliye veya sanığa daha hafif nitelikte bir tedbir uygulanması olduğu belirtildi.

Adli kontrolün, tutuklamaya alternatif bir yükümlülük ve aynı amaca sahip olduğu aktarılan açıklamada, şu bilgilere yed verildi:

"K.G, T.P, Ö.G. ve F.K. isimli şüpheliler de çıkarıldıkları mahkemece yurtdışına çıkmaları yasaklanarak tutuklama tedbirlerinden sonraki en ağır yaptırım olan her hafta her gün saat 14.00 ile 17.00 arasında ikametlerinin bağlı bulunduğu en yakın kolluk birimine imza vermek suretiyle adli kontrol altına alınması kararı verilmiştir. Dolayısısyla 'PTS karartıldı iddiasıyla gözaltına alınan polisler delil yetersizliğinden serbest bırakıldı' şeklinde malum basın yayın kuruluşlarında yer alan haberler yalan, iftira içerikli ve kamuoyunda yanlış algı oluşturmaya yöneliktir. Ayrıca şüpheliler delil yetersizliğinden serbest bırakılmamışlar, suçu işlediklerine dair kuvvetli emareler bulunduğundan yargılanmaları sürecine başlanmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement