Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Vali Güvenç, okulları ziyaret etti

18.09.2013 19:15

Vali Celalettin Güvenç, yeni eğitim-öğretim dönemi dolayısıyla kentteki bazı okulları ziyaret etti.

İpekyol Ortaokulu'nda incelemelerde bulunan Vali Güvenç, sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

Güvenç, öğrencilerin yeni dönemde daha istekli olmalarına ilişkin nasihatta bulundu.

Amaçlarının daha iyi bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten Vali Güvenç, şunları söyledi:

"Bütün öğretmenlerimizin, idareci arkadaşlarımızın ve bizim tek gayemiz sizin gibi olan 16 milyon gencimizin iyi eğitim alması, barışçıl, sevgi dolu olmaları ve dünya gençleriyle rekabet edebilecek bilgi düzeyine sahip olmalarıdır. Eğer sizleri iyi yetiştirirsek sizlerin Türkiye'si çok daha büyük, güçlü bir ülke olacak ve birçok fedakarlıkla sizleri buraya gönderen anne-babalarınız mutlu olacaktır."

Vali Güvenç, ayrıca Davut Zeki Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Halide Nusret Zorlutuna İlkokulu'nu da ziyaret etti.

İş adamları ile öğrenciler buluşacak

Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında iş adamları deneyimlerini meslek liselerindeki öğrencilerle paylaşacak.

İki kurum arasında Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda  düzenlenecek törenle iş birliği anlaşması yapılacak. İş birliği çerçevesinde Ekim ayından itibaren 7 ay boyunca Şanlıurfalı iş adamları ve alanında uzman olan isimler, meslek liselerinde eğitim gören gençlere deneyim ve bilgilerini aktaracak.

Kurul  Başkanı Mahmut Barut, gençlerimizi girişimcilik konusunda desteklemeyi, kendi işlerini kurarken "ne tür" desteklerden "nasıl" faydalanabilecekleri konusunda onları bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Barut, "Seminerlerde, başarılı girişimcilik hikayelerinin işadamları tarafından gençlerle paylaşılması, iş kurarken faydalanılacak finansal destekler, ihracatla ilgili temel bilgiler ve destekler gibi girişimcilik konusunda merak edilen konular gündeme taşınarak, gençlerin iş hayatına daha bilinçli ve hazırlıklı bir şekilde adım atmaları amaçlanıyor" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement