Sbs Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Sbs Sonuçları Açıklandı

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 500 tam alarak Bingöl birincisi olan Fatma Zehra Çalıkuşu "kalp cerrahi", Bingöl ikincisi Aslı Aydın ise tıbbi genetik uzmanı olmayı hedefliyor.

13.07.2012 12:25

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 500 tam alarak Bingöl birincisi olan Fatma Zehra Çalıkuşu "kalp cerrahi", Bingöl ikincisi Aslı Aydın ise tıbbi genetik uzmanı olmayı hedefliyor.

Bingöl Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Zehra Çalıkuşu, Orta Öğretim Yerleştirme Puanı'na göre Türkiye 58. ve Bingöl birincisi oldu. 9 Haziran'da yapılan SBS'de 500 tam puan alan Çalıkuşu, gazetecilere yaptığı açıklamada, küçük yaştan itibaren hedefleri olduğunu, bu hedeflere ulaşmak için de çok çalıştığını ve başardığını söyledi.

Gazetecilerin sorusu üzerine kalp cerrahı olmak istediğini belirten Çalıkuşu, Özel Samanyolu Lisesi'ni tercih edeceğini bildirdi. Çalıkuşu,

"Küçüklüğümden beri hedeflerim vardı. Bu hedeflerime ulaşmak için çalıştım, düzenli çalıştım. Başarmak için çok emek saffettim. Başarıya dair beklentim vardı, başardım ve çok mutluyum. Başarmamda emeği geçen okuldaki ustalara, öğretmenlerime, müdürüme ve aileme teşekkür ederim" dedi.

Özel Hulusibey İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Aydın, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencileri Fatma Zehra Çalıkuşu'na ödül olarak bir adet dizüstü bilgisayar hediye etti. Aydın, geçen yıl da bir öğrencilerinin 500 tam puan alarak birinci olduğunu, bu yıl da il birincisinin okullarından çıkmasının sevindirici olduğunu belirtti.

-"Hırs azim ve başarı"

Merkez 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Aslı Aydın ise SBS'de 500 tam puan alarak, OYP'de Türkiye 813. olarak Bingöl ikincisi oldu. Özel bir dersanede gazetecilerin sorularını cevaplayan Aydın, başarısını, hırs, azim, rekabet duygusu ve ileride daha iyi mevkilere gelme isteğine bağlı olduğunu ifade ederek,

"Tertipli ve düzenli bir şekilde çalıştım. Başta ailemin, okulum ve dershane öğretmenlerimin desteği inandım, çalıştım ve kazandım" diye konuştu.

Bingöl Fen Lisesi'nde okumak istediğini ifade eden Aydın, şöyle dedi:

"Memleketimin kalkınması ve eğitim düzeyinin yükselmesi için Bingöl'de okumak istiyorum. İyi öğrencilerin hepsi başka şehirleri seçiyor, dolayısıyla başarı başka ilin oluyor. YGS ve LYS sıralamasında ilimiz hep alt sıralarda yer alıyor. Bu sıralamayı değiştirmek için burada okumak istiyorum."

Gazetecilerin eğitimini tamamladıktan sonra ne olmak istediği yönündeki soruya Aydın, genetik uzmanı olmak için tıp okumak istediği ifade etti.

Muhabir: Abdullah Çelik/ Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör - BİNGÖL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sbs Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement