Şehitlere Saygı İçin Otağ Kurdular - Son Dakika
Yerel

Şehitlere Saygı İçin Otağ Kurdular

Şehitlere Saygı İçin Otağ Kurdular

Eskişehir’de, son zamanlarda artan terör saldırıları üzerine bir grup genç, Adalar mevkiinde "Otağ" kurarak farklı bir etkinliğe imza attı.

09.09.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, son zamanlarda artan terör saldırıları üzerine bir grup genç, Adalar mevkiinde "Otağ" kurarak farklı bir etkinliğe imza attı.

Karakalpaklılar Derneği ve Hak ve Eşitlik Partisi'nin (HEPAR) ortak düzenlediği farklı çalışma birçok vatandaşın da ilgisini çekiyor. İki ağacın arasına astıkları kağıtlarda şehitlerin hikayeleri yer alırken, kağıtların arkasına kurdukları çadırda ise gece gündüz nöbet tutuyorlar. Yaklaşık 40 kişilik bir grup olduklarını ve dönüşümlü olarak nöbet tuttuklarını anlatan Odunpazarı HEPAR İlçe Başkanı Mücahid Kanburoğlu, "Şehitleri anmak için burada bekliyoruz. Nöbet tutuyoruz ve elimizden geldiğince de devam edeceğiz. Milletimiz tepkilerini sürekli göstersinler ve buradan geçtikleri zaman şehitlerin hikayelerini okuyup, vicdanları sızlasın istiyoruz. Unutmasınlar her zaman tetikte olsunlar. İnsanlar titreyip kendilerine gelsinler istiyoruz. Güvenlik güçleri bizlere, 'Arkadaşlar artık yeter, burayı işgal etmeye başladınız' veya buraya gerçekten zarar verdiğimizi söylerlerse, biz o zaman etkinliğimizi sonlandırırız. Elimizden geldikçe de biz burada kalmak istiyoruz. Geceleri de çadırda kalıyoruz" dedi.

"EVİMİZDE RAHAT UYUYAMADIK"

Kanburoğlu, şehit annelerinin evlerinde rahat uyuyamadığını da hatırlatarak, "Şehit anneleri, akrabaları, yakınları rahat uyku uyuyamıyorsa, devlet büyükleri rahat rahat yataklarında uyuyorsa, biz evimizde uyuyamadığımız için kendimizi sokağa attık. İnsanların da bir şeylerle yüzleşmesini istedik. Vatandaşlardan olumlu tepki görüyoruz. Destek olmak istiyorlar" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitlere Saygı İçin Otağ Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement