Selçuk Üniversitesi Mevlana'yı Karşılamaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Selçuk Üniversitesi Mevlana'yı Karşılamaya Hazırlanıyor

Selçuk Üniversitesi Mevlana\'yı Karşılamaya Hazırlanıyor

Bu yıl 1-10 Mayıs 2014 tarihlerinde kutlanacak olan “Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’yı Teşriflerinin 786. Yıldönümü” kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklere Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü, bir panel bir de konferansla katkıda bulunacak.

30.04.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 1-10 Mayıs 2014 tarihlerinde kutlanacak olan "Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya'yı Teşriflerinin 786. Yıldönümü" kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklere Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü, bir panel bir de konferansla katkıda bulunacak.

İlk olarak 2 Mayıs 2014 Cuma günü saat 10.00-12.00 saatleri arasında SDKM Malazgirt Salonunda düzenlenecek panelde Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, "Yenikapı-Bahariye Mevlevihaneleri Ekseninde Mevlevilik", Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu "Mevlana'yı ve Mesnevi'yi Anlama Bağlamında Tasavvufun Önemi" ve SÜ Emekli Öğretim Üyesi Dr. Yakup Şafak da "Hatıralarla Mevlevi Zerafeti ve Adabı" başlıklı sunumlarını gerçekleştirecek.

İkinci program ise 3 Mayıs Cumartesi günü 19.30-21.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda Araştırmacı-Yazar M. Fatih Çıtlak'ın konuşmacı olarak katılacağı "Mevleviliğin Dünü, Bugünü" konulu konferans verilecek. Son yıllarda mevleviliğin ve semanın popüler kültüre malzeme edilmesi ve bunun tedbirlerinin ne olacağı adına Çıtlak'ın konferansı önem taşıyor.

KONYA O'NUN VATANI

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 1985 yılından itibaren aralıksız olarak Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişleri ile ilgili tüm programlara üniversite olarak katkıda bulunduklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek "İlmin vatanı yoktur fakat her alimin bir vatanı olmalıdır' düsturu ile (Pasteur) büyük gönül ve düşünce insanı Hz. Mevlana ve ailesi 786 yıl önce Konya'mızı yurt edinmişlerdi. Konya her unsuruyla Mevlana ile bütünleşmiş, büyük mutasavvıfın vatanı haline gelmiştir. Selçuk Üniversitesi olarak Hz. Mevlana'nın Konya'yı teşrifleri ile ilgili 1985 yılından bu yana elliye yakın konferans panel ve toplantıya ev sahipliği yapmış olduğumuzu memnuniyetle belirtmek isterim. Mevlana Araştırmaları Enstitümüz tarafından düzenlenen etkinliklerimize öğrenci ve üniversite personelimizle birlikte Konya halkını davet ediyoruz" dedi.

MEVLANA UZMANLARI KATKIYA HAZIR

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişleri ilgili bilimsel etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü olarak büyük bir okyanus olan Mevlana'nın ve Mevlevilik Kültürünün doğru tanıtımı ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. İki yıldır Mevlana uzmanlarını yetiştirmek üzere eğitim verdiğimiz yüksek lisans öğrencilerimiz yakın bir zamanda bilim dünyasına hizmet vermeye başlayacaklar" dedi. Hz. Mevlana'nın Konya'nın ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Şimşekler, "Konya Hz. Mevlana ve ailesinin bu şehri vatan edinmesiyle şereflenmiş ve yüzyıllar boyu Mevlana adı bu şehrin markası ve en önemli değeri olmuştur" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Üniversitesi Mevlana'yı Karşılamaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement