Seydişehir'de Mera ve Bozuk Ormanlar Vatandaşın Hizmetine Sunulacak - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'de Mera ve Bozuk Ormanlar Vatandaşın Hizmetine Sunulacak

Seydişehir\'de Mera ve Bozuk Ormanlar Vatandaşın Hizmetine Sunulacak

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, atıl orman alanları ve kullanılmayan mera arazilerinin ağaçlandırılarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yeni uygulaması ile vatandaşların hizmetine sunulması hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

03.09.2013 18:22

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, atıl orman alanları ve kullanılmayan mera arazilerinin ağaçlandırılarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yeni uygulaması ile vatandaşların hizmetine sunulması hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Seydişehir Fidanlık Şefliği'ndeki toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci ve Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç'ın yanı sıra Konya Fidanlık Müdürü Cafer Bal, Seydişehir Orman İşletme Şefi Abdulkerim Koçaş, Seydişehir Fidanlık Şefi Mehmet Sakallı da katıldı. Yetkililer, Seydişehir'de ilk etapta Gökçehüyük ve Karacaören köylerinde uygulamaya geçeceklerini, diğer köylerde de uygulanması için muhtarların ve vatandaşların taleplerini beklediklerini belirttiler. Bölge Müdürü Necati Alıç, Seydişehir Fidanlık Şefliği'nin tam kapasite ile üretim yaptığını ve bu fidanlığın ihtisas fidanlığına dönüştürüleceğini söyledi.

Milletvekili Tüfekci ise, fidanlığın gelişmesinde katkı sağlayan Orman Bölge Müdürüne, Seydişehir Orman Müdürüne ve Fidanlık Şefine teşekkür etti. Tüfekci, "Orman fidanlığımız, Seydişehir Fidanlık Müdürlüğü'müz önemli gelişmelere imza atıyor. Birçok kardeşimizi burada istikram etme şansımız oldu. Hem orman fidanlığımız istihdama katkı sağladı, hem de burada milyonlarca fidan yetiştirilmesine ve halka dağıtılmasında, Türkiye'ye buradan değişik yerlere fidan gitmesi anlamında önemli bir değer sağladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mız gerçekten önemli çalışmalara imza atıyor. Ben şahsen bugüne kadar ki emeklerinden dolayı Orman Bölgem Müdürümüz Necati Bey'e Orman bölge fidanlık müdürümüz Cafer Bey'e teşekkür ediyorum. Sağolsunlar buraya her zaman desteklerini veriyorlar. Yine orman işletme şefimiz Abdulkerim Bey elinden geldiğince burada bir şeyler üretmenin gayreti içerisinde. Yine Orman Fidanlık Müdürümüz Mehmet Sakallı bey o da fidanlığımıza önemli katma değerler katıyor. Bölgemizin evlatları bunlar hep. İnşallah beraberce omuz omuza çalışacağız" dedi.

Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç ise, "Türkiye'deki araziler 4 kategoride. Mera alanlarımız, orman alanlarımız, hazineye ait araziler ve sahipli araziler var. Sahipli araziler dışında geri kalan hazine ve mera arazilerinde de artık biz istediğimiz gibi projeler üretip bu arazilerin verimliliğini artıran direkt olarak vatandaşa gelir getirici türlerle ağaçlandırılması için çalışmalar yapabiliyoruz. Biz işe önce Konya'da başladık. Buna örnek bir çalışma Taşkent'te başladı. Orada 150 hektarlık bir alanımız var. Bu sahanın içerisindeki boşluk alanları harita üzerinde tespit edip sadece ceviz ve bademle ağaçlandırılacak. ve bu alandaki ağaçlar numaralandırılarak ilgili vatandaşlarımıza dağıtılacak. Yapılan sözleşmelerle vatandaşımıza büyük bir gelir sağlamış olacak. Tabi burada yer bizim, ağaç da devletin ama ağaca bakıp meyveyi kim sağlarsa meyve ve meyvenin tüm gelirleri bu insanların olacak. Bu uygulamaları Seydişehir'de de Karacaören ve Gökçehüyük köylerinde başlatıyoruz. Diğer köylerin muhtarlarına sesleniyorum. Çünkü oradakiler arazilerinin durumlarını bizden iyi bilirler. Eğer talep gelirse oralarda da bu uygulamaya geçeriz" şeklinde konuştu.

Konya Fidanlık Müdürü Cafer Bal ise, Seydişehir Fidanlığı'nın ihtisas fidanlığına dönüştürülme çalışmaları yapıldığını söyleyerek, "Bu fidanlık her yıl genişlemektedir. Şuanda Seydişehir Fidanlık Şefliği tam kapasite ile çalışıyor. Yılda 3 milyon fidan üretiyor ve bu bölgenin ağaçlandırılmasında fidan ihtiyaçlarını karşılıyor. Fidan üretiminde daha da kurumlaşarak fidan ihtisas üretimi yapılacaktır" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydişehir'de Mera ve Bozuk Ormanlar Vatandaşın Hizmetine Sunulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement