Side'ye Kent Müzesi Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Side'ye Kent Müzesi Yapılıyor

Side\'ye Kent Müzesi Yapılıyor

ntalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesi antik kenti içerisindeki eski ilkokul binası, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje ile 'Kent Müzesi' olacak.

13.03.2013 10:28

ntalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesi antik kenti içerisindeki eski ilkokul binası, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje ile 'Kent Müzesi' olacak.

Uzun yıllar boyunca Side antik yarım adası içerisinde ilkokul olarak kullanılmasının ardından T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Side Belediyesi'ne tahsis edilen okul binası, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından da onaylanan bir proje ile 'Kent Müzesi' olarak kullanılacak. Restorasyon çalışmalarının başlatıldığı Side Kent Müzesi projesinin sponsorluğunu Barut Hotels Grubu üstleniyor.

3000 yıllık geçmişi ile Anadolu'nun en önemli antik liman kentlerinden biri olan Side'nin geçmişten günümüze biriktirdiği kültürel mirası korumak ve sürdürmek amacı ile düzenlenecek olan Side Kent Müzesi'nde; somut bir kent belleği oluşturulacağı belirtildi. Side'ye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere, görsel ögelerle desteklenmiş bilgilerin verileceği müzenin amaçlarından birinin de Side'nin dünya çapındaki tanıtımına bilinçli bir alan daha eklemek olduğu kaydedildi. İki sergi salonu, yönetim bölümü, danışma ve kitap satış kısımlarını kapsayan giriş holü ve deponun bulunacağı Side Kent Müzesi'nde; heykeller ve fotoğrafların yanı sıra, Side antik kent haritası, Selimiye Köyü haritası, Side ile ilgili kitaplar ve birçok görsel malzeme bulunacağı bildirildi.

Nisan ayının sonuna doğru tamamlanması planlanan Side Kent Müzesi projesinin önemine değinen Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, "Yine bir ilke imza atarak, sahip olduğumuz kültürel mirasın bilinciyle büyük bir proje başlattık. En kısa sürede hayata geçirmeyi planladığımız Kent Müzesi Projesi Türkiye'de ilk kez bir belde belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Side halkı ve yatırımcılarla birlik ve beraberlik içinde yürüttüğümüz bu proje, Side'nin hak ettiği önem ve tanınırlığı açısından güçlü bir pencere daha açacak. Başta Barut Oteller Grubu olmak üzere, projeye destek ve gönül veren herkese teşekkürlerimi iletirim" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Side'ye Kent Müzesi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement