Şifa Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından 2'cisi düzenlenen Ege Aritmi Güncelleme Toplantısı'nda kalp ritmi bozuklukları ele alındı. Kardiyologlar, ritim bozukluklarının tedavi edilebildiğine dikkat çekerek, "Erken tanı konulduğu zaman yeni teknolojilerin de yardımı ile ritim bozukluklarını tamamen yok edebiliyoruz" dediler.
Şifa Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından 2'cisi düzenlenen Ege Aritmi Güncelleme Toplantısı, Ege Üniversitesi Anemon Otel'de gerçekleşti. Ege Aritmi Güncelleme Toplantısı'nın ev sahipliğini yapan Şifa Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Talat Tavlı, ülkemizde kalp hastalığına bağlı ölümlerin birinci sırada geldiğini hatırlattı. Kalp hastalıkları içerisinde, ritim bozukluklarının büyük bir bölümü oluşturduğunu ve tedavi edilmediği takdirde öldürücü olduğunu belirten Prof. Dr. Tavlı, "Ege Bölgesi, diğer bölgelerle kıyaslandığında kalp hastalığı ve ritim bozukluğu görülme insidansı bakımından daha şanslı görülse deritim bozukluğu erken tanısı yapıldığı zaman yeni teknolojilerin uygulanması sayesinde tamamen yok edilebilmektedir" dedi.
KARDİYOLOGLAR ARİTMİYİ KONUŞTU
Toplantıya Ege Bölgesi'ndeki farklı üniversite ve hastanelerde görev yapan kardiyoloji doktorları katılarak, sunum yaptılar. Prof.Dr.Uğur Kemal Tezcan, Prof.Dr.Özgür Aslan, Prof.Dr.Harun Evrengül, Doç.Dr.Öner Özdoğan, Doç.Dr. Mustafa Karaca, Doç.Dr.Özgür Bayturan, Uz.Dr.Emin Evren Özcan, Uz.Dr. Ali Öztürk ve Uz.Dr.Özerk Akgüntoplantıda birer sunum yaparak, aritmi ile ilgili son gelişmeleri diğer uzmanlarla paylaştılar.
Toplantıda, doğuştan ritim bozuklukları, sporcularda görülen ritim bozuklukları ve kalp hastalıklarına bağlı ritim yükseklikleri gibi nedenlerle her yıl bir çok hastanın kaybedildiğine vurgu yapılarak, oysa erken tanı ve tedavi ile bu hastaların sağlıklarına kavuşabileceği belirtildi.
SPORCU ÖLÜMLERİ YAŞANMASIN
Ritim bozukluğu olan hastalarda son yıllarda yeni kan sulandırıcı ilaçların kullanılması ile sık görülen felcinde önlenebileceğini belirten uzmanlar, profesyonel veya amatör sporcuların düzenli muayene ve tetkiklerinin yapılarak, gelişecek ritim bozukluklarına bağlı ölümlerin çok azaltılabileceğini de ifade ettiler. Son yıllarda inatçı ritim bozukluklarını, ilaca cevap vermese bile radyofrekans enerji ablasyonu ve kalp pilleri kullanarak kolaylıkla tedavi edebildiklerini de kaydeden kardiyologlar, vatandaşlarınbu hastalığa karşı bilinçi olmasını istediler.
Konuşmaların son bölümünde Prof.Dr.Talat Tavlı, Ege Bölgesi'ndeki kardiyoloji uzmanlarını farklı konuları tartışmak amacıyla düzenli olarak bir araya getirdiklerini belirterek, "Bundan 2 ay önce de 1. TAVI çalıştayını gerçekleştirdik. Bölgemizdeki kalp uzmanlarını bir araya getirmeye devam edeceğiz" dedi. - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Şifa Üniversitesi 'Kalpte Aritmi'Yi Tartıştı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?