Şiirin Kalbi Konakta Attı - Son Dakika
Yerel

Şiirin Kalbi Konakta Attı

Şiirin Kalbi Konakta Attı

İzmir'in tek uluslararası şiir organizasyonu 7.Uluslararası İzmir Şiir Buluşması, sanat dolu üç günün ardından sona erdi.

08.04.2012 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in tek uluslararası şiir organizasyonu 7. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması, sanat dolu üç günün ardından sona erdi.

Açılışı Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen şiir buluşması sadece salonlarda değil, sokaklarda, meydanlarda, Konak'ın her köşesinde yaşandı. Şiirin baş tacı yapıldığı etkinliklerin ilk gününde oluşturulan kalabalık şiir korteji, Konak Belediyesi Ritim Grubu'nun müzikleriyle şiirin sesini İzmir'e yaydı. Onur Konuğu ülke Yunanistan'dan gelen şairler, kortejde İzmirlilerle birlikte yürüdü.

Uluslararası Şiir Buluşması kapsamında Alsancak Vapur İskelesi, kentin konser meydanı oldu. Etkinlikler boyunca her gün birkaç konserin dinleyiciyle buluştuğu programda, ilk gün Düş Gezginleri sahne aldı. İzmir'de ikinci konserlerini veren dünyaca ünlü Sinem ve Didem kardeşler ise, Şiir Buluşması'na damgasını vurdu. İzmir'de baharın ilk açık hava konserlerini oluşturan Şiir Buluşması konserlerinin üçüncü gününde Haluk Çetin, dünya şairlerinden ezgiler seslendirdi.

FESTİVAL HAVASINDA YAŞANDI

7. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması farklı yerlerde, farklı etkinliklerle festival gibi yaşandı. Türkiye şiirinin önde gelen isimleri sokaklarda, meydanlarda şiirler okudu. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde panel, söyleşi ve film gösterimleri devam ederken, bir yandan da şiir sokağa yayıldı. Fotoğraf sanatçısı Vedat Açıkalın'ın objektifinden yansıyan Refik Durbaş Fotoğrafları Sergisi, şiirle fotoğrafı bir araya getirdi. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü Yunan sinemacı Angelopoulas da dans gösterisi eşliğinde filmlerinden gösterilen sahnelerle yer aldı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının dans gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Antik Yunan şehirlerini anımsatan sahnede, bir bank üzerinde konuşmalarını gerçekleştiren şairler ise, açık havada söyleşi keyfini Avni Anıl Sahnesi'ne taşıdı.

ŞAİRLER KENTİ İZMİR

Şiir Buluşması'na başta Onur Konuğu usta şair Refik Durbaş olmak üzere Doğan Hızlan, Haydar Ergülen, Hüseyin Peker, İnci Asena, Sezai Sarıoğlu, Cevat Çapan, Aristea Popaleksandru, Dimitra Christodoulou, Kleti Sotiriadou, Mehmet Çetin, Ahmet Günbaş, İro Nikopoulou, Matina Moshovi, Mine Ömer, Neşe Yaşın, Yusuf Alper, Metin Cengiz, Pelin Batu, Ragıp Taranç, Gülümser Çankaya, Mehmet Çetin, Nesrin Kültür Kiraz, Sotiris Pastakas, Tuğrul Keskin Hayri K.Yetik, Ahmet Telli, Medine Sivri, Orhan Aklaya, Aslıhan Tüylüoğlu, Aysel Güntürkün, Azime Akbaş Yazıcı, Bilsen Başaran, Fatma Aras, Filiz Gülmez, Güzin Oralkan, Harika Külçür, Hülya Deniz Ünal, Melodi Zerrin Yalım, Nevin Konuk, Pelin Onay, Sedef Kandemir, Zübeyde Seven Turan ve daha birçok şair katıldı.

7. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması'nın her geçen gün çıtayı yükselttiğini, uluslararası boyutta, hem salonlarda hem sokaklarda şiiri yaşattığını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Goethe'nin ünlü 'Işık, biraz daha ışık' sözünü hatırlatarak, "Daha çok şiir, daha çok sevgi, daha çok paylaşım" dedi.

(ERG-

08.04.2012 10: 39: 42

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiirin Kalbi Konakta Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement